Çözüldü Format atınca Windows 11 silinir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

necipfazil0152

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, Gaming laptopuma format atmak istiyorum çeşitli nedenlerden dolayı laptopu alırken Windows 11 yazıyordu yani Windows 11 hazır geldi. Format atınca Windows gider mi yani FreeDOS mu olur?

Çözüm
Arkadaşlar kusura bakmayın ama anlamadım. Şimdi format de miyim ayarlardan sıfırlamak diyeyim çünkü işlemi oradan yapacağım ürün anahtarı falan bilmiyorum. Bilgisayarı alırken bana bunu kimse demedi, Windows gidecek mi?
Dediğim gibi, arkadaş formatın ne olduğunu bilmiyormuş.

Hayır, ben de yaptım ve gitmiyor. Ama bu işlem tamamen temiz kurulum yapmaz haberiniz olsun. Demezler zaten.

Ayarlar > Sistem > Kurtarma > Bu bilgisayarı sıfırla yolunu izlersen, Windows 11 silinmez.
Merhaba, Gaming laptopuma format atmak istiyorum çeşitli nedenlerden dolayı laptopu alırken Windows 11 yazıyordu yani Windows 11 hazır geldi. Format atınca Windows gider mi yani FreeDOS mu olur?

Format atarken zaten tekrardan Windows'u sıfırdan kuruyorsunuz.

Kardeşim, freedos lisanssız Windows demek değil bilgin olsun. Soruna gelecek olursak zaten Windows 11 lisanslı gelmiş, internetten win11 ürün anahtarını öğrenme gibi sorgu aratarak lisans anahtarını öğrenebilirsin. Sonrasında kullanırsın. Ama Windows 10 kurulumunda geçerli olmayacaktır.

Normal Windows tan sistemi sıfırla yaparsan gitmez eğer USB den kurmak istersen ve aldığın PC de orjinal lisanslı Windows sürümü varsa lisans patlar diye biliyorum ama önemli değil eğer emin değilsen ayarlar bölümünden sıfırlamak en iyisi olucaktır

Normal Windows tan sistemi sıfırla yaparsan gitmez eğer USB den kurmak istersen ve aldığın PC de orjinal lisanslı Windows sürümü varsa lisans patlar diye biliyorum ama önemli değil eğer emin değilsen ayarlar bölümünden sıfırlamak en iyisi olucaktır
Hayır patlamaz aynı microsoft hesabıyla girersin hiç bir eşy olmuyor en az 100 kere format atmışımdır hala duruyor lisansı

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-17 185937.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-17 185937.png
    16,3 KB · Görüntüleme: 13
Hayır patlamaz, format demek Windows'u fabrika ayarlarıyla tekrar kurmak, merak etme bir şey olmaz.

Lisans anahtarını ya bilmiyorsa ne olacak?
Arkadaş tam olarak formatın ne olduğunu bilmiyor sanırım, formatı sıfırlamak diye biliyor gibi de bilebilir. Bilmiyorsa

ShowKeyPlus uygulamasını kurup bakar, bu kadar, hadi onu da yapmadı çok kolay bir şekilde etkinleştirebilir Windows'unu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı