Format atınca Windows'un orijinalliği bozulur mu?

ismail_g

Hectopat
Şimdi laptopumdaki bazı sorunlar nedeniyle format atmaya karar verdim ama format atarsam Windows'un orijinalliği bozulur mu diye korkuyorum bu korkularım yersiz mi? Ya da ne yapmam gerek format atınca orijinalliğin bozulmaması için? Laptop Windows 10 çıkmadan önce alınıp Windows 10 çıkınca yükselttim. Alakası olur mu diye söyleyeyim, laptopun modeli ise HP Palivion 15.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Lisansınız anakarta gömülü ise ki yüksek ihtimal öyledir, format attığınızda Windows otomatik olarak etkinleşir. Olası aksi bir durum için dizüstü bilgisayarın altında bir key var ise aktifleştirilmek için kullanılabilir. Yok ise çeşitli yazılımlarla ürün anahtarınızı da öğrenebilirsiniz. Büyük ihtimal bunlara gerek kalmaz.

Lisansınız anakarta gömülü ise ki yüksek ihtimal öyledir, format attığınızda Windows otomatik olarak etkinleşir. Olası aksi bir durum için dizüstü bilgisayarın altında bir key var ise aktifleştirilmek için kullanılabilir. Yok ise çeşitli yazılımlarla ürün anahtarınızı da öğrenebilirsiniz. Büyük ihtimal bunlara gerek kalmaz.

Çözüm
Lisansın anakarta gömülü olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ayrıca bir format atma rehberi linki bırakabilir misiniz?

Lisansın anakarta gömülü olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ayrıca bir format atma rehberi linki bırakabilir misiniz?
Bildiğim kadarıyla gömülü olarak olup olmadığını anlamamız için bir yöntem yok fakat Windows'un sitesinde: "Windows 10'a yükselttiyseniz ürün anahtarı yerine dijital lisansınız olacaktır" ibaresi olduğu için gömülü diyebiliriz. Format için aşağıdaki iki rehber işinizi görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…