Format atma takıntımdan vazgeçemiyorum

İndirsiniz ve gereksiz yer kaplayan dosyaları silersiniz.

Format atmak cidden büyük zaman kaybı.

Program kaldıracağın zaman iobit Uninstaller kullanabilirsin. Orada kaldırılan dosyaları falan da gösteriyor hem de rahatlamış olursun silinirken.

Gizliliği sağla (dosya geçmişini kapat, clipboardı kapat, telemetry hizmetlerini kapat ve Windows hizmetlerinin sunucu ile bağlantılarını kes)

Güvenliği sağla (çok az RAM ve CPU gücü tüketen ama bir o kadar güçlü anti virüs programı kur ve simplefirewall kur)

Performansı artır (gereksiz Windows servislerini kapat, performans tweaksleri yap ve hatta Microsoft Mağaza ve uygulamalarını bile kaldır. Gerekirse Windows başlat, kabuk, textinput gibi arka planda gereksiz çalışan programları sil ve startis back yükle).

Bunları sağladığın sürece format atmana pek gerek olmuyor.

Format atınca kurtulduğunuzu mu sanıyorsunuz, diskiniz halen dolu çöplük gibi oluyor. Bence her ay disk değiştirin ya da en iyisi PC yi değiştirin..

Ben de format atmadan önce her seferinde crack oyun indirip deniyorum çalışıyor mu sıkıntısı var mı diye, eğer bir sıkıntı olmazsa formattan sonra oyunu ayni yerden indiriyorum. Her ay 1 kere format atıyorum neredeyse her seferinde Windows'un farklı sürümlerini kullanıyorum bazen Custom ISO kullanıyorum. Windows 10 LTSC, Home, AtlasOS, xos, Windows 7, 8.1 vs kullandım.

Zaman kaybı. Diskinizi üzmeyin.

Diskin helvasını bana da gönderin. Adres bırakayım.

Format atınca 3-5 kilobaytlık dosyalar yüzünden sil baştan 50 GB yazdırıyorsunuz diske. Ömrü kısalıyor.

En ideali 2-3 yılda bir bir de virüs girdimi silemezsen atarsın zaten antivirüslerde var yani format gereksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…