Format atmak performans artışı sağlar mı?

Schwagos

Hectopat
Yer
Caliga Hall
Arkadaşlar bilgisayarı ilk aldığımda bilgisayar çok iyi performans veriyordu fakat şu an performansı memnun etmiyor. 2-3 aydır kullanıyorum bilgisayarı ve bu performans düşüklüğünün indirdiğim programlardan kaynaklı olduğundan şüpheleniyorum. Sizce format atsam eski FPS'leri alabilir miyim?

Fazla farketmez, sadece depolama alanı açılmış falan olur. Sorununuzu başka şeylerde arayın. Belki arkada programlar açıktır ya da eski driver kullanıyorsunuzdur. Düşük ihtimal ama belki bilgisayarınız ısınıyordur, ya da size sadece öyle geliyordur.

Hocam görev yöneticisine bakın arkaplanda fazla CPU/RAM kullanan program var mı diye. Onun dışında 2-3 ayda havalar fazla ısındı sistem ısınıyorda olabilir.

PC'de bir araba gibidir, iyi bakmalısınız ondan sonra o da size iyi bakar. Gereksiz şeyler kurmamalı, ısıyı, RAM, CPU kullanımını takip etmelisiniz.

Neredeyse 4 yıldır aynı işletim sistemini kullanıyorum, anakart değiştirdim, SSD değiştirdim en fazla yaptığım diski klonlamak oldu. Windows gibi arap saçı olmuş bir sistemi sürekli yeniden kurmak aşırı mantıksız bir harekettir.

Fazla fark etmez, sadece depolama alanı açılmış falan olur. Sorununuzu başka şeylerde arayın. Belki arkada programlar açıktır ya da eski driver kullanıyorsunuzdur. Düşük ihtimal ama belki bilgisayarınız ısınıyordur, ya da size sadece öyle geliyordur.

Hocam bilgisayarı ilk aldığımda işlemci daha çok ısınıyordu sonra çok iyi bir soğutucuya geçtim ısı problemim yok Driver'da en güncelde.

Örneğin RDR2'de önceden 156 FPS alıyordum fakat şu an 95-105 arası zar zor alıyorum akıcılıkta gitti.

Fark etmez fakat pcende arkada çalışan şeyler yavaşlatır ondan görev yöneticisisinden oyuna öncelik verip hızlı olmasını sağlarsın ekstra bide performansını en yüksek yaparsın ama Windows ayarlarında oyunda değil

Hocam bilgisayarı ilk aldığımda işlemci daha çok ısınıyordu sonra çok iyi bir soğutucuya geçtim ısı problemim yok Driver'da en güncelde.

Örneğin RDR2'de önceden 156 FPS alıyordum fakat şu an 95-105 arası zar zor alıyorum akıcılıkta gitti.
Tek bir oyundan karşılaştırmak yanlış olur, benchmark yapın. Eğer puanınız ortalamanın altında çıkarsa o sisteme göre o zaman sorun var demektir. Rdr2'de karlı kısım olduğu için yüksek fps alma ihtimaliniz var mı?

Tek bir oyundan karşılaştırmak yanlış olur, benchmark yapın. Eğer puanınız ortalamanın altında çıkarsa o sisteme göre o zaman sorun var demektir. RDR2'de karlı kısım olduğu için yüksek FPS alma ihtimaliniz var mı?

Olabilir hocam dediğiniz gibi benchmark testi yapacağım işlemciye yapmıştım isterseniz sonucu söyleyebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı