Format atmanın FPS ile ilgisi var mı?

artifactr

Kilopat
Daha fazla  
Elimde RX 570 4 GB, Ryzen 5 2600, 16 GB RAM'lı bir sistem var. Sistemimi 4 yıldır birkaç kez formatladım fakat o formatlardan hiçbirinde Full format atmadım, bazılarında D diskimi bıraktım bazılarında C diskimi bıraktı mı çünkü elimde dosyalarımı depolayabileceğim ekstra bir depolama birimi yoktu ve Google Drive vs de kotalı olduğu için.

Ne kadar istesem de RDR2, Witcher 3, Spider-Man gibi şaheser oyunları oynayamıyorum oyunu açmıyor değil açıyor fakat maalesef düşük-orta ayarlarda 40 FPS falan açıyor ve zevkli olmuyor açıkçası. Videolar izliyorum adamlar aynı sistem aynı özellikler ile benden 20 25 FPS fazla alıyor bazen daha fazla bile oluyor. Bilgisayarım son zamanlarda zaten bayağı yavaşladı ve aynı zamanda hatalar da yaşamaya başladım mesela bilgisayarda League of Legends oyununu açtığım 30 dakika içerisinde garanti olarak her gün 3 4 kere bilgisayarın interneti gidip geliyor fakat telefonlarda vs gitmiyor yani sadece lan bağlantısı gidiyor. Neyse FPS sorunu için bilgisayarından şu hizmeti kapat şu kodları yaz vs diyebilirisniz hepsini denedim, kodlar yazdım, ayarlar yaptım, driverlar defalarca kez değiştirildi öyle çözüm olmuyor ben de maalesef.
Acaba dedim 4 yıllık bilgisayar hatta hard diskler 8 9 yıllık ve hiçbiri adam gibi formatlanmadı. Format atsam bilgisayarıma ama tamamen tüm disklere, FPS artışı olur mu sizce?

Tümünü okuyup yorum atınız.

Hard disk'lerin onca sene üzerine tabi temiz formatlanması ve hatalarının giderilmesi sağlıklı bir şey. Ayrıca ana kartında da birtakım arızalar da olabilir internet konusunda yaşadıklarından yola çıkarak.

Sen yine tertemiz ve hataları giderilmiş disklerine yine bak bakalım düzelme olacak mı. Aynı internet kopması az FPS durumları devam ediyorsa ana kartında problem olabileceğini düşünüyorum.

Hocam siz bayağıdır temiz kurulum yapmamışsınız. Yapmanızı kesinlikle öneriyorum. FPS tabii ki etkiler fakat ne kadar etkiler emin değilim. Sistemin hızlı yüklenmesini veya internet kopmalarının önüne geçeceğinizi düşünüyorum. Her zaman temiz format daha sağlıklı ve performanslı.

FPS artışı için konuşayım PC çok dolmuşsa donma varda bir nebze gidebilir ve FPS artışı sağlayabilirsin fakat oyunları depolayacak yeriniz yoksa öneri olarak. Windows Disk temizleme içersindeki sistem dosyalarını temizleye basıp Windows güncelleme artıklarını temizleyebilirsiniz.

Isı değerleri nasıl eğer fazlaysa temizliğe ihtiyaç olabilir eğer temizse ve ısınıyorsa mining virüsü tarzı bir şey bulaşmış olabilir.

Kasamın yapısından dolayı maalesef işlemcim 95 dereceleri görüyor termal macunu yeni değişti Arctic MX4 orijinal lisanslı ürünüyle macunu yapıldı. Kasam tamamen kronik ısınan bir kasa fakat ekran kartında sıkıntı olmuyor sıcaklık olarak.

Kasamın yapısından dolayı maalesef işlemcim 95 dereceleri görüyor termal macunu yeni değişti Arctic MX4 orijinal lisanslı ürünüyle macunu yapıldı. Kasam tamamen kronik ısınan bir kasa fakat ekran kartında sıkıntı olmuyor sıcaklık olarak.

Hocam büyük ihtimal ısındığı için performansı düşüyor bilgisayarınızın.

Kasanın yan kapağı açık şekilde de kullanmayi dene bence. En kısa sürede kasanı da değiştirmeni öneririm.

Katılıyorum ilk fırsatta kasanı değiştir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı