Çözüldü Format atmaya çalışırken GPT USB yapınca "UEFI desteklemiyor" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

umut_jx

Centipat
Daha fazla  
Foxconn anakart takılı eski bir bilgisayarım var. 4-5 farklı Windows 10 ISO'su indirip flashbelleğe hem MBR hem GPT olarak boot ederek format atmaya çalıştım ama olmuyor. GPT USB yapınca UEFI desteklemiyor diye hata alıyorum. MBR USB ile boot ederek açınca 'press any key to boot from USB" yazısı geliyor bir tuşa basıyorum saliselik bir titreşim oluyor ve sol üst köşede _ alt çizgi şeklinde bir şey beliriyor ve o ekranda kalıyor asla formata geçiremiyorum.

En son format atmayayım bari HDD'den SSD'ye taşıma yapayım diyerek şu yöntemi denedim.
Windows'u SSD'ye taşıma - disk klonlama.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayarda HDD'deki Windows'u SSD'e taşımak için videodaki bu yöntemi denedim disk yönetiminden.
SSD'yi MBR olarak biçimlendirdim sonra taşıma işlemini yaptım ama yine açılışta sol üstte _ alt çizgi çıkıyor ve açılmıyor.

SSD'e kendi güncel bilgisayarımdan GPT bir USB UEFI olarak format atabiliyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Sadece SSD'yi bağlayarak önceden kullandığım USB ile tekrar formata geçirdim. O çizgi ekranında bir 15 dakika kadar bekleyince format başladı, sorun çözüldü. Teşekkür ederim biraz sabırlı olsam 3 gün uğraşmayacakmışım
@umut_jx 10 dakika durması olası bir durum değil SSD'de. ISO dosyasını orjinal siteden indirip tekrar yazdırın.

Zaten denemişsiniz, BIOS sıfırlayın.

SSD'ye format daha hızlı olur flash bellek 2.0 mi 3.0 mi?
2.0 ve 3.0 ile denedim sorun olabilir diye her iki şekilde de farklı isolarla denedim yani ama 3-5 dakika kadar beklemeyi 1-2 sefer yaptım belki doğru isodayken biraz daha beklemem gerekiyordu öyle deneyeceğim

2.0 olsa da 10 dakika sürmez SSD ile.
evet işte formata geçiremedim bir türlü aynı usb ile kendi bilgisayarımdan ssd ye format atarak windows 10 kurdum ve hiçbir sorun yoktu anında geçmişti 3 gündür bu sorunu çözemiyorum forumlarda aynı sorunu yaşayan 4-5 kişiyi daha gördüm yakın tarihlerde onlarda çözememiş

2.0 ve 3.0 ile denedim sorun olabilir diye her iki şekilde de farklı ISO'larla denedim yani ama 3-5 dakika kadar beklemeyi 1-2 sefer yaptım belki doğru ISO'dayken biraz daha beklemem gerekiyordu öyle deneyeceğim.

Windows 10 kurucusunu indirin ISO yazdırmayın flashi bicimlendirin ve direk kurucu flashe yazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…