Format atmaya çalışırken sistem boot menüsünden takılı kaldı

SPEAZCHY

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 7 5800H RX 6600M 512 GB SAMSUNG SSD
Merhaba, ben format atacaktım laptopa ondan sonra kurulumdan sonra disk 0 1'e yüklenemez tarzında mesaj geldi. Ben de diskleri internetten bakarak sildim, ondan sonra ise BIOS'tan ayarlar yaptım sonra hep ne yaparsam yapayım boot menüde kalıyor bir format atamadım.

Merhaba, ben format atacaktım laptopa ondan sonra kurulumdan sonra disk 0 1'e yüklenemez tarzında mesaj geldi. Ben de diskleri internetten bakarak sildim, ondan sonra ise BIOS'tan ayarlar yaptım sonra hep ne yaparsam yapayım boot menüde kalıyor bir format atamadım.

Bir de kurulum ekranına gelmiyor yardım.

Dosya Ekleri

• IMG_20231203_211910.jpg
    IMG_20231203_211910.jpg
    143,4 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_20231203_211908.jpg
    IMG_20231203_211908.jpg
    123,8 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_20231203_211900.jpg
    IMG_20231203_211900.jpg
    119,7 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
4. soruma verdiğin cevap nedeniyle soruyorum bunu:

Format atmak istiyorsun ve işletim sistemini yüklemek için USB bellek hazırlamadın öyle mi?

Tamam USB belleğini hazırlamışsın doğru bir şekilde. Yukarıda gönderdiğin fotoğraflara bakarak yönlendiriyorum:

-BIOS'un boot menüsünden boot mode kısmını UEFI yaparak kaydettiğinden emin ol.
-Boot priority order kısmında da yine USB belleği en üst sıraya alarak kaydettiğinden emin ol.

Ondan sonra tekrar USB ile format atmayı dene. Yani seni yeniden o bahsettiğin disk 0 - 1'e yüklenmiyor aşamasına getirmeye çalışıyorum.

Hayır DC kullanmıyorum. Buradan devam edelim.

Yukarıda gönderdiğin fotoğraflara bakarak yönlendiriyorum:

-BIOS'un boot menüsünden boot mode kısmını UEFI yaparak kaydettiğinden emin ol.
-Boot priority order kısmında da yine USB belleği en üst sıraya alarak kaydettiğinden emin ol.

Ondan sonra tekrar USB ile format atmayı dene. Yani seni yeniden o bahsettiğin disk 0 - 1'e yüklenmiyor aşamasına getirmeye çalışıyorum.

Yine olmuyor.

Anlaşamayacağız sanırım seninle. Başka arkadaşlar yardımcı olsun bence. Kolay gelsin.

Tamam sağ olun yine de ama herhalde bilgisayarcıya götüreceğim.

Dosya Ekleri

• IMG_20231203_221824.jpg
    IMG_20231203_221824.jpg
    85,8 KB · Görüntüleme: 44
Tamam BIOS böyle kalsın. Şimdi hani sen demiştin ya ben microsoft'un sitesinden windows'u indir ve USB'ye attım diye. O işlemi bir daha yapmanı istiyorum. Yani USB belleğini yeniden rufus programı ile oluşturur musun?

Yani microsoft'un sitesinden indirdiğin Windows 10'u, rufus programı ile USB belleğe atabilir misin?

Tamam BIOS böyle kalsın. Şimdi hani sen demiştin ya ben Microsoft'un sitesinden Windows'u indir ve USB'ye attım diye. O işlemi bir daha yapmanı istiyorum. Yani USB belleğini yeniden Rufus programı ile oluşturur musun?

Yani Microsoft'un sitesinden indirdiğin Windows 10'u, Rufus programı ile USB belleğe atabilir misin?

Hocam şu an tekrardan yaptım ancak yine aynı.

Hocam şu an tekrardan yaptım ancak yine aynı.

Başka PC'den Rufus'a attım.

Hocam tekrardan merhaba bilgisayarcıya götürmedim yan bilgisayarımdan flasha bakayım dedim flash açılmıyormuş :D şimdi flasha atıyorum Windows'u.
"Flash açılmıyormuş" diyorsun ama dün konuştuğumuzda, yukarıda da göreceğin üzere, "Başka PC'den Rufus'a attım." demiştin. Yani aslında o USB bellek çalışıyormuş ki sen de rufus kullanabildin. Ama şimdi de çalışmadığını söylüyorsun. Muhtemelen söylediklerimi dün yapmadın ama yaptığını söyleyerek yalan söyledin ve vaktimi çaldın.

O yüzden üzgünüm dostum, yeniden vaktimi öldüremem. Sana kolay gelsin.

"Flash açılmıyormuş" diyorsun ama dün konuştuğumuzda, yukarıda da göreceğin üzere, "başka PC'den Rufus'a attım." demiştin. Yani aslında o USB bellek çalışıyormuş ki sen de Rufus kullanabildin. Ama şimdi de çalışmadığını söylüyorsun. Muhtemelen söylediklerimi dün yapmadın ama yaptığını söyleyerek yalan söyledin ve vaktimi çaldın.

O yüzden üzgünüm dostum, yeniden vaktimi öldüremem. Sana kolay gelsin.

Hocam 2 flash var elimde biri çalışmıyormuş birindede Windows yanlış kurulmuş.

Yaptım yine de tekrar attım flasha Windows'u.

Yaptım yine de tekrar attım flasha Windows'u.

Sağ olun yardımlarınız için.

Dosya Ekleri

• IMG_20231204_213835.jpg
    IMG_20231204_213835.jpg
    80,2 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20231204_213809.jpg
    IMG_20231204_213809.jpg
    111,4 KB · Görüntüleme: 21

Technopat Haberler

Geri
Yukarı