Dostlar, format atmam lazım mı? Yaklaşık en son 5-6 ay önce attım formatı. PC'de çok çöp yok. Formata üşeniyorum. Onları şimdi temizlesem denetim masasından falan, yine iş görür mü?
4-5 sene format atmadan Windows 10 kullanıp en sonunda yükseltme yapınca atmıştım. Neden format atma gereği duyuyorsunuz ki? Önemli donanım değişikliği ya da onarılamayan bozuk sistem dosyası dışında bence gerekli bir sebep yok.
Yani illa 6 ayda bir format atılacak diye bir zorunluluk yok. Genel bir temizlik yapın diski birleştirin yeterlidir. Her zaman format atma ihtiyacı hissetmenize gerek yok.
Windows sıfırlamak bilgisayarınızı stabil çalışmıyor ise uygulanan bir yöntem olabilir. Çöp dosyaları yardımcı üçüncü parti uygulamalar ile güvenli olan bir program ile halledebilirsiniz.
Format atman mükemmel olur. Windows 10 indirmesi 30 dakika desek. Format Usb hazırlama + Windows 10 atma 5 dakika desek. Formatın süresi 20 dakika desek: 55 dakika. 1 saat yani. Hep başında olmana da gerek yok.
Sistem eski hızını kaybetmediyse format atmanıza gerek yoktur bence. Açıkcası bugün Windows 10'a format attım ve normalde bilgisayar 5 dakika da açılırken artık 40 saniyede açılıyor.
Format atın, driverları, programları, oyunları kurun, tüm ayarları yapın ve en sonunda ACRONİS ile komple sistemin yedeğini alın. Bir daha format atmak gerektiğinde 5 dakikada her şey hazır olur.