Format atmaya üşenmek

Dostlar, format atmam lazım mı? Yaklaşık en son 5-6 ay önce attım formatı. PC'de çok çöp yok. Formata üşeniyorum. Onları şimdi temizlesem denetim masasından falan, yine iş görür mü?

Eğer bilgisayarınızda bir problem yoksa 5 6 ay önce formatlanmış bir bilgisayara formata gerek yok ama format atıcaksanız temiz kurulum öneririm. Verilerinizi yedekleyerek temiz kurulum yaparsanız daha çok verim alırsınız. Windows ayarlarındaki 'bilgisayarı sıfırlama' seçeneği de kullanışlı fakat temiz kurulum kadar iyi değil. Seçenek size kalmış.

• Gereksiz uygulamaları ve dosyaları silin.
  • Sonrasında disk temizleme yapın.
  • Birde eksik sistem dosya kontrolu yapın. Buradaki rehber işinizi görür.
  • Son sürüm yüklü değilse DDU ile GPU sürücüsünü kaldırıp en son sürümü kurun.

Bunlarla format atmış gibi olmamasına rağmen genel bir bakımını yapmış olursunnuz.

SSD kullanıyorsan gerekli değil bence. Arkadaşın dediği gibi düzeltilemeyen bir durum olursa basın gitsin formata. Ama şuan lazım değil bence. USB ile temiz kurulum yaparsanız 15-20 dk. Formattan önce yedekle oyunlarını tekrarda kurmazsın hem. 🤓

Hocam konunun açılmasını beklerken formata başlasaydınız yarısı biterdi.

Hocam konunun açılmasını beklerken formata başlasaydınız yarısı biterdi.
Hocam aslında şöyle elimde USB yok 1 tane USB belleğim var onun içinde de bir sürü fotoğrafım arşivim bir dünya şey var onları önce başka PC'ye alıp ki USB'den Windows'a atmak çok uzun sürüyor o bittikten sonra format isosunu ona yazdırmam lazım o yüzden sordum fakat sanırım formatlayacağım. Ama yedek alınca Windows onu siliyor dostlar onun için ne yapabilirim güzel bir program var mı bunun için?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı