Format attıktan sonra diskte yer açılmadı

Eski windows'un kalıntıları. Fakat eğer veri kaybınız varsa kurtarma programları ile kurtarın. Yoksa 2.formattan sonra kalıcı olarak silinecekler.
Format attıktan sonra diğer disk bölümlemelerim boot menüde gözükmüyor ama Windows'un içindeyken gözüküyor. Bilgisayarı açarken GRUB menüsü de gelmediğine göre herhalde Fedora yüklü olan bölüme de zarar verdi. 65GB'lık yedeklerimin olduğu bölümleme sağlam mı bilmiyorum. Format attıktan sonra o bölüme zarar verir mi?

Format attıktan sonra diğer disk bölümlemelerim boot menüde gözükmüyor ama Windows'un içindeyken gözüküyor. Bilgisayarı açarken GRUB menüsü de gelmediğine göre herhalde Fedora yüklü olan bölüme de zarar verdi. 65GB'lık yedeklerimin olduğu bölümleme sağlam mı bilmiyorum. Format attıktan sonra o bölüme zarar verir mi?
Disk yönetiminde durum nasıl?

Disk yönetiminde durum nasıl?
Hocam linux reader kurup baktım. Yedekler diğer bölümlemede duruyor. Biçimlendirerek format attığım zaman bunlara bir şey olur mu?

Hocam linux reader kurup baktım. Yedekler diğer bölümlemede duruyor. Biçimlendirerek format attığım zaman bunlara bir şey olur mu?
Kurtarıcı programı ile mi baktınız yoksa bir diskin içinde mi duruyor? Bölüm ayrılmış ise her türlü gidecektir. İsterseniz diski bölün ve farklı bir alan atayın.
1691844717297.png

Disk 1 ve 2 aynı. Ben bunları böldüm. Bu şekil.

Kurtarıcı programı ile mi baktınız yoksa bir diskin içinde mi duruyor? Bölüm ayrılmış ise her türlü gidecektir. İsterseniz diski bölün ve farklı bir alan atayın.
Eki Görüntüle 1899820
Disk 1 ve 2 aynı. Ben bunları böldüm. Bu şekil.
Hocam Linux için ayrılmış olan bölümde duruyor. Tek HDD'nin ayrılmış bir parçası ama Linux bölümlemesinde.

Biçimlendirmekten kastım cmd ile clear yazmak değil de disk seçtiğimiz ekrandaki biçimlendir tuşuyla yapmak.

Disk olarak mı ayırdınız? Yoksa diskin içinde mi ayırdınız? Disk olarak ayırdı iseniz, lsblk komutu ile listeleyip ekran görüntüsü atın.
Windows'ta disk bölümleri oluştur ile ayırdım.

Windows'ta disk bölümleri oluştur ile ayırdım.
O zaman ayırdığınız alan C: F: D: gibi disklerden bağımsız. Fakat diskin kodunu öğrenmelisiniz. Daha sonra biçimlendirme kısmından bu disk hariç diğerlerini biçimlendirir iseniz. Formatınızda yedekleriniz muaf kalacaktır.

O zaman ayırdığınız alan C: F: D: gibi disklerden bağımsız. Fakat diskin kodunu öğrenmelisiniz. Daha sonra biçimlendirme kısmından bu disk hariç diğerlerini biçimlendirir iseniz. Formatınızda yedekleriniz muaf kalacaktır.
Hocam kısaca ben Windows olan bölümü biçimlendirdiğimde diğerleri zarar görmeyecek yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı