Format attıktan sonra PC çok yavaşladı

N1ksy31

Femtopat
Daha fazla  
Format attım ve bilgisayarım çok yavaşladı. İnternette araştırdım SSD'den dolayıymış. Görev Yöneticisi'nden baktım SSD %0 kullanılıyor, HDD %100 kullanılıyor. İnternette SSD'yi birinci sıraya almam gerektiği yazıyor fakat BIOS da NVMe'de SSD gözüküyor ana boot menüsünde gözükmüyor. Ne olur yardım edin, çok yavaş.

Sorun basit, Windows'u SSD yerine HDD'ye kurmuşsun. Tekrar format at ve SSD'ye kur. Hatta istersen kurulum esnasında HDD'nin cihazla bağlantısını kes, en mantıklı yöntem.

Sorun basit, Windows'u SSD yerine HDD'ye kurmuşsun. Tekrar format at ve SSD'ye kur. Hatta istersen kurulum esnasında HDD'nin cihazla bağlantısını kes, en mantıklı yöntem.
Çok teşekkür ederiö bugün deniyeceğim zaten tahminde etmiştim yorumunuzla beraber emin oldum fakat hdd bağlantısını nası kesicem ony bilmiyorum bişeylerle oynamak istemiyorum biraz sakarımda☺️

@N1ksy31 eğer sistemde bir adet NVMe, bir adet de HDD varsa anakartında muhtemelen sadece 1 tane SATA kablosu takılıdır. Anakartına takılı olan SATA kablosunu format boyunca çıkart, işlem bitince takarsın. (Masaüstü bilgisayar için söylüyorum, bilgisayarın laptop ise farklı tabi)

Disklerinize Disk Yönetiminden bakın. Orada kodu (Disk 0, disk 1 vb.) yazacaktır. SSD'ye kurulumu yapın, o da olmazsa boyutundan çıkarım yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı