Format attıktan sonra sistem donuyor

canaqremN

Femtopat
Katılım
18 Haziran 2021
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar, normalde Windows 10 Single Language kullanıyordum ve bunu Windows 10 Pro'ya yükseltme kararı aldım. Yükseltmeden önce de (Gelişmiş Seçenekler>Sorun Gider>Komut İstemi adımlarını takip ederek) CMD (Komut İstemi) yolu ile bilgisayara format attım (format işleminde kullandığım C diskini biçimlendirdim) ve kullanmaya başladım, kullanırken bilgisayar ekranı aniden dondu (bu donma işlemi "Denetim Masası"na girerken yaşandı) ve donduğunda da "yanıt vermiyor" gibi bir hata almadım direkt tak diye her şey dondu.



O sırada yapabileceğim tek şey bilgisayarın power (güç) düğmesine basılı tutarak kapatmaktı, kapattıktan sonra tekrar açtım. bu sefer de bilgisayar daha tam açılmadan, yani masaüstüne gelmeden yüklenme ekranında, orta aşağıdaki daire dönerken dondu. Sonra tekrar power (güç) tuşuna basılı tutup bilgisayarı tekrar açtım. Aynısını 1 kez daha tekrar yaşadım. Ardından bilgisayarı tekrar kapatıp açınca karşıma ya "Windows Düzgün Yüklenmemiş Gibi Duruyor" hatası ya da "Otomatik Onarım" hatası aldım. hangisini aldım tam hatırlamıyorum, yüksek ihtimalle bu iki hatayı da yaşadım.



Önüme çıkan iki seçenekten biri olan "Gelişmiş Seçenekler" seçeneğini seçtim. Oradan 'Sorun Gider'i seçtim, sonra tekrardan "Gelişmiş Seçenekler"i seçtim en son olarak da 'Komut İstemi'ni seçtim. Gelişmiş Seçenekler>Sorun Gider>Gelişmiş Seçenekler>Komut İstemi. Sonra başta yaptığım işlemi yani format atma işlemini, belki düzelir diye bilgisayara 'Komut İstemi' bölümünden tekrar format attım. Bu format atmayı ortalama 5 kere tekrarladım ve her tekrarladığımda aynı yaşadığım sorunları tekrar yaşayıp aynı yere döndüm bu seferde bilgisayara tekrar format atmaktansa farklı bir yol denedim=Gelişmiş Seçenekler>Sorun Gider>Gelişmiş Seçenekler>Başlangıç Onarma'yı seçtim.



Bu seferde bilgisayar açıldı ve kullanmaya başladım 'Ekran Kartı Sürücüleri'ni Güncellerken (güncelleme işlemi %98 gibi bir miktara ulaşmıştı) tekrar bilgisayar dondu ve yine power (güç) tuşuna basılı tutarak kapatıp tekrar açtım ve yine Gelişmiş Seçenekler>Sorun Gider>Gelişmiş Seçenekler>Başlangıç Onarma'yı seçtim ama bu sefer 'Başlangıç Onarma' hata verdi. Yani 'Başlangıç Onarma' seçeneğini sadece bir defa kullanma gibi bir hakkım oldu.



Bunun dışında bilgisayarı sadece 'Güvenli Mod'da kullanabildim yoksa yine donuyordu. Ne yapmam lazım?

Şimdiden Teşekkürler.




Sistem:


1624047954031.png


Ekran kartı: AMD RADEON GRAPHICS HD 8750M
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Donanım sorunu olduğu görünüyor. ( donanımdan pek anlamıyorum ). Bak bu sorunlarla çok karşılaştım büyük olasılıkla HDD gibi görünüyor. SSD kullanıyorsan işi rengi değişir.
bu sabah bilgisayarı açtığımda hiç donma olmadan kullanabiliyorum şuan, SSD değil HDD kullanıyorum ve bilgisayar bir tık fazla eski ve sorunlu birazdan HDD için test yapacağım bazı yerlerde format sonrasında sürücülerinin yanlış yüklenmesinden dolayı kaynaklandığını gördüm HDD yi teste soktuktan sonra İntel HD Grafiği kaldırıp tekrar yüklemeyi deniyeceğim.

cevabınız için teşekkürler
 

Yeni konular

Geri
Yukarı