Format attıktan sonra sistem HDD'yi görmüyor

bigpoppa

Hectopat
Katılım
22 Ocak 2020
Mesajlar
353
Çözümler
1
Arkadaşlar merhaba yeni bir bilgisayar topladım Windows'u kurarken SSD'yi seçmiştim. Şu anda bilgisayar harddiski görmüyor harddiski nasıl geri getirebilirim?

Not: İşletim sistemi Windows 10 Pro.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    14,3 KB · Görüntüleme: 298
Bios menusünden Harddisk görüyor mu görmüyor mu bir bak önce dostum. Orada görüyorsa eğer bir şeyler yapılabilir, ama önce Harddisk'inde donanımsal bir sorun var mı yok mu bunu anlamamamız lazım...Bu arada bios üzerinden Hdd ile alakalı bir değişiklikler yapmadın di mi bu sorunu yaşamadan önce ?
 
Disk yönetimi'nde gözükmüyor. Normalde mavi çizgiler yerine siyah çizgiler ile "ayrılmamış" şeklinde olması gerekiyor fakat disk yönetimi'nde yok, BIOS'ta görünüyor mu?

Evet BIOS'ta görünüyor.
BIOS menusünden harddisk görüyor mu görmüyor mu bir bak önce dostum. Orada görüyorsa eğer bir şeyler yapılabilir, ama önce Harddisk'inde donanımsal bir sorun var mı yok mu bunu anlamamamız lazım...Bu arada BIOS üzerinden HDD ile alakalı bir değişiklikler yapmadın değil mi bu sorunu yaşamadan önce?

Evet BIOS'ta görünüyor.
 
Başlata sağ tıklayın, disk yönetimine girin, biçimlendir deyin.

Maşallah çok hızlı bir cevap oldu bu. Peki arkadaşın bu biçimlendirmesini istediğiniz harddisk'in içinde önemli verileri varsa ne olacak ? :)
Evet BIOS'ta görünüyor.


Evet BIOS'ta görünüyor.

Dostum şimdi iyice anlamam gerekiyor. Windows kurulumunda SSD seçtiğini söyledin, Windows kurulum bitirmiş ve HDD görmüyor diyorsun. Şu konuyu aslında biraz daha anlaşılır şekilde açıklayarak anlatırsan daha iyi olur. Toplam kaç disk var anakart a bağlı olan ? Hangi şekilde bağlılar, sata kablo, m2 slot pci slot, bu ayrıntıları da belirtirsen iyi olur.
 
Maşallah çok hızlı bir cevap oldu bu. Peki arkadaşın bu biçimlendirmesini istediğiniz Harddisk'in içinde önemli verileri varsa ne olacak? :)

Dostum şimdi iyice anlamam gerekiyor. Windows kurulumunda SSD seçtiğini söyledin, Windows kurulum bitirmiş ve HDD görmüyor diyorsun. Şu konuyu aslında biraz daha anlaşılır şekilde açıklayarak anlatırsan daha iyi olur. Toplam kaç disk var anakart a bağlı olan? Hangi şekilde bağlılar, SATA kablo, M.2 slot PCI slot, bu ayrıntıları da belirtirsen iyi olur.

Şöyle söyleyim yeni bir M.2 SSD aldım, 1TB HDD zaten vardı onu görmüyor BIOS'ta gözüküyor ama burada gözükmüyor bende PC'den pek anlamam o yüzden sordum.
Burada 2 aygıt olması lazım yani.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı 2.PNG
    Ekran Alıntısı 2.PNG
    2,7 KB · Görüntüleme: 245

Geri
Yukarı