Format attıktan sonra yavaş açılıyor

artlost

Centipat
Arkadaşlar sistemime yeni bir ekran kartı aldım. Sisteme takıp format attıktan sonra IObit kullanarak sürücüleri kurdum. Sonra da internetten ekran kartının güncel sürücüsünü yükledim. Bu işlemler sırasında sadece bilgisayarı yeniden başlattım ve yeniden başlama süresi gayet normaldi. O yüzden bir gariplik fark etmedim. Gerekli şeyleri yükledikten sonra PC'ye Witcher 3'ü indirmeye koyup uyudum. Sabah kalktım oyun inmişti yeniden başlatıp oyunu oynadım ve ekran kartı çalışıyordu bir sıkıntı yaşamadım. Sonra PC'yi kapatınca çok yavaş kapandığını fark ettim, format atmaya çalışırken Boot sıralamasını karıştırdığımı hatırlayıp BIOS'a girdim. 1. ye Windows Boot Manager yazan UEFI SSD'mi koydum. Ama hiçbir şey değişmedi. Sistem yaklaşık 1.5- 2 dakikada kapanıyor. Açılması 4-5 dakika, kendine gelmesi 10 dakika neredeyse. Ama kendine geldikten sonra hiçbir problem yok. Yeniden başlatınca hiçbir problem yok kaldığı yerden hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Sonrasında biraz araştırmayla chipset driverlarını güncellemeyi denedim fakat güncellemeden önce de güncelledikten sonra da aygıt yöneticisinden baktığımda chipset Driver'ları görünmedi( şu isimde olabilir denilen isimlerde de yok). Ben de tekrar format attım. Format şeklimin ne internetteki videolardan ne de arkadaşlarımın attığı formatlardan bir farkı yok. Ve sorun düzelmedi hala devam ediyor. Resmen PC'yi kapatmaya korkuyorum. Açık kaldığı süre içinde hiçbir sıkıntı yok. Günlerdir deniyorum ve araştırıyorum. Bu işlerde yeniyim o yüzden belki de çok basit bir çözümü vardır bilmiyorum. Format atmadan önce Windows 10 kullanıyordum ama orijinaldi, Windows 7'den yükseltmiştim. Şu an kodumu kullanamadan Windows 10 yükledim. HD Tune yükleyip SSD'me test yaptım sağlıklı dedi. Son çare Windows 7 kurmayı düşünüyorum. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.
Sistemim: i7 4770-K soket 1150 3.5 GHz 8MB cache 22nm.
MSI Z87-G43 Gaming Intel Z87 soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB.
RAM 16 GB.
120 GB HyperX 3 k serisi SATA 3.0 cache SSD.
Eski ekran kartım: GTX 760.
Yeni ekran kartım: GTX 1660 Super.
BIOS'um güncel değil sanırım ama yeni ekran kartını takmadan önce de güncel değildi. Onun dışında bir fikrim yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sistemime yeni bir ekran kartı aldım. Sisteme takıp format attıktan sonra IObit kullanarak sürücüleri kurdum. Sonra da internetten ekran kartının güncel sürücüsünü yükledim. Bu işlemler sırasında sadece bilgisayarı yeniden başlattım ve yeniden başlama süresi gayet normaldi. O yüzden bir gariplik fark etmedim. Gerekli şeyleri yükledikten sonra PC'ye Witcher 3'ü indirmeye koyup uyudum. Sabah kalktım oyun inmişti yeniden başlatıp oyunu oynadım ve ekran kartı çalışıyordu bir sıkıntı yaşamadım. Sonra PC'yi kapatınca çok yavaş kapandığını fark ettim, format atmaya çalışırken Boot sıralamasını karıştırdığımı hatırlayıp BIOS'a girdim. 1. ye Windows Boot Manager yazan UEFI SSD'mi koydum. Ama hiçbir şey değişmedi. Sistem yaklaşık 1.5- 2 dakikada kapanıyor. Açılması 4-5 dakika, kendine gelmesi 10 dakika neredeyse. Ama kendine geldikten sonra hiçbir problem yok. Yeniden başlatınca hiçbir problem yok kaldığı yerden hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Sonrasında biraz araştırmayla chipset driverlarını güncellemeyi denedim fakat güncellemeden önce de güncelledikten sonra da aygıt yöneticisinden baktığımda chipset Driver'ları görünmedi( şu isimde olabilir denilen isimlerde de yok). Ben de tekrar format attım. Format şeklimin ne internetteki videolardan ne de arkadaşlarımın attığı formatlardan bir farkı yok. Ve sorun düzelmedi hala devam ediyor. Resmen PC'yi kapatmaya korkuyorum. Açık kaldığı süre içinde hiçbir sıkıntı yok. Günlerdir deniyorum ve araştırıyorum. Bu işlerde yeniyim o yüzden belki de çok basit bir çözümü vardır bilmiyorum. Format atmadan önce Windows 10 kullanıyordum ama orijinaldi, Windows 7'den yükseltmiştim. Şu an kodumu kullanamadan Windows 10 yükledim. HD Tune yükleyip SSD'me test yaptım sağlıklı dedi. Son çare Windows 7 kurmayı düşünüyorum. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.
RAM 16 GB.
BIOS'um güncel değil sanırım ama yeni ekran kartını takmadan önce de güncel değildi. Onun dışında bir fikrim yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle en temel sebebi Driver'ların büyük ve açılışta çalışma isteğidir eğer çok bilgin yok ise sana tavsiyem BIOS'u güncel tutman Windows orijinal kullanma Driver Booster gibi programlar ile tüm driverlarını güncel tutman gereksiz kullanmadığın uygulamalı kaldırman ve son olarak lisanslı wise care 365 indirmen ve kullanman hem açılış hem oyun sırasında ve diğer her türlü hızın yükselmesini kesinlikle sağlıyacaktır

Windows'u yanlışlıkla HDD'ye kurmuşsundur belki bir dene onun dışında ekran kartını taktıktam sonra olmuş diyorsun. Ekran kartını çıkar kabloyu anakarta bağla bir de öyle dene. Biosuda güncelle derim.

RAM 16 GB.

Ve söylemek isterim SSD için yapılması gerekenler adlı techno makaleye bakmanı isterim kesinlikle çok işine yarıyacaktır

Biosunuzu güncelleyin.
Biosda sürüm v10.7 yazıyordu ve son güncellenme tarihi en son sürümün çıkmasından 5 gün önceymiş. Ben de en son sürümü flasha attım(MSI'ın kendi sitesinden) bu arada internetteki sürümlerin hepsi A.1, A.2 şeklindeydi. En son sürüm de A.7'ydi. M-flash'dan kurdum. Kurarken numaralarını kontrol ettim aynıydı. Kurulurken birkaç kez reset attı hatta yüzde yüz dolmadan. Halbuki izlediğim videolarda tamamı yüklenmeden reset atmıyordu. Sonra yüzde yüz oldu reset attı. Windows açıldı. Sonra kontrol etmek için BIOS'a girdim, sürümü kontrol ettim hala eski sürümdü ve eski tarihti. Zaten açılış ve kapanış hızında da değişiklik olmadı. Sadece BIOS şifrem sıfırlanmış.
Bu arada BİOS'um zaten güncelmiş.
Arkadaşlar tekrar format attım ve iobit kullanmadan sürücüleri kurdum. Sıkıntı çözüldü. HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı