Format CD Var, CD-Rom Bozuk

Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Full-Stack Developer
Merhabalar sorunum başlıkta belirtildiği gibi olmaz üzere bir nedenim daha var.
Benim 2 tane bilgisayarım var. Format atmak istediğim bilgisayarımın CD-ROM bozuk. Flash Belleğimde de özel ve son derece önemli olan dosyalarım var. Ama bu dosyalar tek bir klasör içerisinde. CD' den nasıl bir yol izlemeliyim ki flash belleğe format dosyalarını atabileyim? İnternette araştırdım ama karşıma hep farklı sonuçlar çıktı. Bu arada 2. bilgisayarıma da format atmak istiyorum. Ama bunu CD' den atacağım. Yardım ederseniz sevinirim. İyi forumlar :D

Yorumunuz için teşekkürler. Kopyala yapıştır taktiği ile mi dosyaları atacağım? Bu sizin dediğiniz program İSO dosyası kabul ediyor. Ama ben CD' den Flash Belleğime atmak istiyorum. Onu nasıl yapacağım?

Kolaya kaçıp soruyu düzgün okumadan eksik bilgi vermiş arkadaş. Siz de CD diyorsunuz ama CD'den Windows devri bitti. Windows 7 DVD'den kuruluyor. Şu CD ile DVD arasındaki farkı bi' öğrenirseniz iyi olur.

Eğer DVD bootable ise, yani PC açılırken DVD'den başlatıp kurulum yapabiliyorsanız o zaman ilk olarak DVD'nin bir imajını almanız gerek. Bu iş için IMGBurn kullanabilirsiniz.

IMGBrun ISO oluştur.gif

Daha sonra bu ISO dosyasını Rufus, WinToFlash veya Windows7 USB/DVD Download Tool gibi programlarla USB belleğe yazabilirsin.

Tabii ki benim tavsiyem Windows 7 devri bittiğinden dolayı elindeki DVD'yi çöpe at. Windows 8.1.1 kur. Oyunlar için en iyi işletim sistemi budur.

Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı