Format ekranında disk değeri değişiyor

SherlockYigit

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sorunumun tam olarak nasıl adlandırıldığını bilmemekteyim ama neler geliştiğini anlatabilirim. İlk önce bilgisayar dondu, bekledim bekledim düzelmedi. Bende ardından bilgisayarı açıp kapatayım düzelir dedim, bilgisayarı açıyorum direkt BIOS ekranına atıyor. Boot seçeneklerine bakıyorum, Windows Boot Manager gözükmüyor. Ben de Windows 10 ISO'sunu yazdığım USB belleğimi taktım bilgisayara öyle Boot etmeyi denedim ve bilgisayar açıldı ama performans problemi var, arada bir gene donmakta. Bilgisayara format atma ekranına geldim, oradan diskleri sildiğimiz bölümde Disk'in boyutunu gösteren sayı bir 489 bir 389 olarak değişmekteydi. Sizce problem ne olabilir? Yeni bir SSD alarak problemi çözme ihtimalim var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS menüsüne atma durumu genelde bootable bir yapı bilgisayarda bulunmuyor ise olur.

Bu duruma 5 şey neden olabilir.
  • Boot Manager için gerekli olan EFI bölümünün uçması.
  • Sabit diskin veya SSD'nin bağlantı kablosunda yaşanan bir sorun.
  • Sabit disk veya SSD'nin zarar görmüş olması.
  • Ani güç kesintileri.
  • BIOS üzerinde yapılmış yanlış bir ayar.
Sizin sorununuza gelecek olursak durum daha farklı bana kalırsa. Sabit disk kullanıyorsunuz sanırım. İlk başta donma yaşamışsınız ve daha sonra bilgisayarı açarken sorun yaşadığınızı belirtiyorsunuz. Eğer halen o disk elinizde ise bağlantı yaptığınız SATA kablosunu değişip HDD Tune Pro ile kontrol edin.

Sağlık değerleri kötü ise artık katı hal sürücülere yönelme vakti gelmiş demektir.

Disk değeri neden değişiyor işin orası hakkında da maalesef bilgim yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı