Merhaba hocalarım.
Arkadaşımın laptopuna M.2 SSD taktık. Hazırladığımız format USB'sinden zaten takılı olan hard diski görebildik ama SSD'yi göremiyoruz. Ne yapabiliriz?
Format USB'sini hazılarken Microsoft'un kendi USB hazırlama programını kullandık.
UEFI Boot Order menüsünde ki OS Boot Manager'e bir bakabilir misiniz oralardadır muhtemelen. Bir de Legacy Support: Enabled gözüküyor. Secure Boot: Disabled gözüküyor. Legacy Support'u kapatmayı deneyebilirsiniz, Secure Boot seçeneğini aktif hâle getirmeyi deneyebilirsiniz.
Bunun benzeri bir sorununu ben eskiden bir arkadaşımın laptopunda yaşamıştım. Biostan bir şeyi kapatarak çözmüştüm ben bu sorunu ve sanırım CSM idi. Net hatırlayamadığım için size birkaç bir şey denettiriyorum. O ayarlarla bir oynayın belki düzelir.
UEFI Boot Order menüsünde ki OS Boot Manager'e bir bakabilir misiniz oralardadır muhtemelen. Bir de Legacy Support: Enabled gözüküyor. Secure Boot: Disabled gözüküyor. Legacy Support'u kapatmayı deneyebilirsiniz,
Biraz daha bekleyin hocam belki bilen birisi çıkar. Benden bu kadar maalesef. Fakat yanlış hatırlamıyorsam çok büyük ihtimalle CSM modunu kapatınca veya açınca ben böyle bir sorunu çözmüştüm. Bence buradan bir destek, fikir gelene kadar Bios'u biraz kurcalayın hocam.