PRIME H610MK
Hectopat
Temiz kurulumda diskler nasıl biçimlendirilmeli?
500 GB lik bir disk düşünürsek format atarken gördüğün bütün diskleri biçimlendir ve sil daha sonra 20 GB lik bir yeni dosya aç geri kurtarma diski ben öyle yapıyorumTemiz kurulumda diskler nasıl biçimlendirilmeli?
Yükseltme değil, alttaki özel (gelişmiş)'e tıkladıktan sonra diskler belirecek.
Sistemin oluğu diski biçimlendir. Sonra hepsini sil tek 1 disk olana kadar. Donanımsal olarak her diskin karşılığında o ekranda 1 disk gözüksün. Misal 1 tane 1 TB HDD ve 240GB SSD varsa o ekranda da 1TB diski ve 240GB diski gözükecek. Biçimlendirilmiş ve silinmiş disk veya disklerden birini seçip, istersen bölümlere ayırıp temiz kuruluma başlıyorsun. Bu şekilde.
Direkt ileri dersen hemen kuruluma geçer. Lakin yeni dersen Windows olası sıkıntılarda kendini onarmak ve hatasız çalışmayı sağlamak için ek bölümler oluşturuyor bu kısım çok önemli. O yüzden ileri değil, yeni deyip o şekilde kurulumu yapacağız. 512GB ve altını bölmeyi önermiyorum ama 1TB SSD varsa bölünebilir. Yeniye tıklayıp orada megabayt cinsinden bölüyorsun. Yerel Disk D yapabilirsin mesela 1 tane.Misal 1 adet 1TB SSD var. Onu ve diğer gözüken tüm diskleri silip sonra SSD'ye yeni deyip kurulunca devam etsek olur mu? Bir videoda öyle görmüştümde.
Ben d diski kurmam. Yeniye basıp ek bölümler oluşturduktan sonra ileri diyeceğim galiba. Ha bu arada bu işlemden önce SSD dahil gözüken tüm disklerin üstüne gelip sil demem lazım galiba değil mi?Direkt ileri dersen hemen kuruluma geçer. Lakin yeni dersen Windows olası sıkıntılarda kendini onarmak ve hatasız çalışmayı sağlamak için ek bölümler oluşturuyor bu kısım çok önemli. O yüzden ileri değil, yeni deyip o şekilde kurulumu yapacağız. 512GB ve altını bölmeyi önermiyorum ama 1TB SSD varsa bölünebilir. Yeniye tıklayıp orada megabayt cinsinden bölüyorsun. Yerel Disk D yapabilirsin mesela 1 tane.
Ben de D diski kurmayı sevmem o yüzden hep 1 tane Yerel Disk C olur. Her şeyi oraya yüklerim.Ha bu arada bu işlemden önce SSD dahil gözüken tüm disklerin üstüne gelip sil demem lazım galiba değil mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.