Format esnasında silinemeyen dosyalar

buzdolabi102

Kilopat
Katılım
13 Mayıs 2017
Mesajlar
2.436
Makaleler
1
Çözümler
14
Format sırasında silinemeyen dosyalar nedir? Neden silemiyorum? Bahsettiğim dosyalar: Sürücü 0 ayrılmamış alan, sürücü 1 ayrılmamış alan(499 MB) , sürücü 1 bölüm 1 ve sürücü 1 ayrılmamış alan(16 MB).
123.jpeg
 
Onları silemezsiniz, sadece biçimlendirdiğiniz bölümleri silebilirsiniz. Ayrılmamış alanlar biçimlendirmeye hazır olan bölümlerdir.
 
Windows düzgün çalışmak adına küçük bölümler oluşturuyor. Recovery dosyaları da bunların birinin içinde tutuluyor. Gerek duyulduğu zaman o bölümlerden sistem kurtarma işlemlerini vs. yapıyor. (En azından ben öyle biliyorum.)

Ben format atarken genellikle silinenlerin hepsini silip, ''Yeni'' bölüm oluştur diyorum. Kendisi oluşturuyor.
 
Tamamdır sağ olun. Sıkıntı çıkaracak gibi durmuyorlar. Ek olarak bu BIOS'daki bir ayardan kaynaklanmıyor değil mi?
Ben format atarken genellikle silinenlerin hepsini silip ''Yeni'' bölüm oluştur diyorum. Kendisi oluşturuyor.
Ben de biçimlendir diyip 'İlerle' diyorum yaptığımız aynı şey mi? Yoksa seninki daha temiz bir kurulum mu?
 
Sürücü 0 ve 1 diskleriniz. Taktığınız porta göre sıralanır. Boot menüsüne göre falan değil. Kurulumu yapacağınız sürücüdeki tüm bölümlere sil deyin. En sonda ayrılmamış alan kalınca da ona yeni deyip bölüm oluşturun. O kendisi birkaç tane bölüm oluşturur. En büyük olana kurulumu yapın.
 
Windows 8'den ya da Windows 7'den Windows 10'a geçeceğim vakit farklı dosyalar kalmasın diye bu şekilde format atardım. Bence evet daha temiz bir kurulum oluyor. Kısaca format atarken o ekrandaki her şeyi siliyorum. Tabii D sürücüm duruyor. Sonra Yeni diyorum ve en büyük olanı seçip kuruluma başlıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı