Format için MBR mi GPT mi seçilmeli?

ouxx

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 512 GB SSD kullanıyorum daha iyi okuma/yazması olan 1 TB SSD aldım ve her şeyi sıfırlayıp Windows dahil ona kurmak istiyorum. Şimdilik resetlemeden test etmek için taktım, karşıma şöyle bir şey çıktı, hangisini seçmem gerekiyor?

1737477752663.png

Merhaba, 512 GB SSD kullanıyorum daha iyi okuma/yazması olan 1 TB SSD aldım ve her şeyi sıfırlayıp Windows dahil ona kurmak istiyorum. Şimdilik resetlemeden test etmek için taktım, karşıma şöyle bir şey çıktı, hangisini seçmem gerekiyor?

Eki Görüntüle 2403644
Win 10 ve sonrası için GPT, altı için MBR.

Eki Görüntüle 2403644

BIOS'un UEFI ise GPT legacy ise MBR.

UEFI bir anakart varsa GPT, eger Legacy BIOS ise MBR. Eger bilmiyorsaniz, sistem bilgilerinden kontrol edin. Eger yapmayacaksaniz, Media Creation Tool'u kullanin. Uygun olani hallediyor.

Windows kurulacaksa GPT olmak zorunda. Yoksa kurulumda hata alırsın.

Gidip LGA 775 platformunda herhangi bir Windows kurmaya çalışın, GPT ile hata alırsınız zira platform bunu desteklemiyor. BIOS'tan Legacy'e alıp MBR kurulumu güncel bir sisteme yapabilirsiniz ve bu sayede hata almazsınız, ancak UEFI'nin nimetlerinden faydalanamazsınız.

Gidip LGA 775 platformunda herhangi bir Windows kurmaya çalışın, GPT ile hata alırsınız zira platform bunu desteklemiyor. BIOS'tan Legacy'e alıp MBR kurulumu güncel bir sisteme yapabilirsiniz ve bu sayede hata almazsınız, ancak UEFI'nin nimetlerinden faydalanamazsınız.
Uyarı için sağol ama gerek yoktu. Ekran görüntüsünden dolayı mevcut kurulumun UEFI(dolayısıyla GPT sürücü üzerinde) olduğunu anladım. Böyle bir imkan varken gidip Legacy/MBR kurulum yapmasının mantığı yok.

Ben gerekli açıklamayı mesajı düzenleyip yaptım. Arkadaşın kafası karışmasın diye direkt olması gerekeni söylemiştim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı