Format için Rufus ayarları nasıl olmalı?

Hocam Vento'yu USB kuruyorsunuz çok kolay bir şekilde daha sonra içine ISO dosyalarını direk sürüklüyorsunuz istediğiniz kadar Rufus'tan kolay. Örnek olarak ben W11 ve Ubuntu ISO attım boot ederken istediğinizi seçiyorsunuz.

Hocam bana Ventoy'un indirme yerini tam olarak söyler misiniz sitesi bana karışık geldi biraz.

Hocam farklı bir işletim sisteminden kastığınız Linux tarzı bir şey mi yoksa Windows 11 10 vs. gibi mi Ventoy kullanması zor mu zorsa hiç giriş miyim ben Windows 10 kuracağım bu bilgisayara formatlayıp. Önceden Rufus'la 5-6 kkez format attım kurulumm sorunu yaaşamadımm ama Ventoy daha sağlıklıysa kullanırım tavsiyeniz nedir bir de başta sorduğum şeyi cevapllarsanız sevinirim.

@ensarinho kısa cevablamış olsa da ben detaylandırayım.
Ventoy programı USB belleğinize minimal olarak boot özelliği olan bir OS kazandırıyor. USB belleğinizin tüm al dizinlerindeki ISO (XP-Windows 7-Windows 10-Windows 11 - linux) dosyalarınızı alfabetik sıralıyor.

Siz listelenen ISO'lardan hangisini seçerseniz onun kurulumu başlıyor.

USB belleiğiniz içerisine ISO haricinde dosyalar taşıyabilir ve kullanabilirsiniz.
Örnek olarak 64 GB'lık USB belleğim içerisinde farklı ISO'lar olduğu gibi, ilk kurulumdan sonra kullanacağım program ve dosyaları da yanımda taşıyorum.

Bunu daha kolay anlamanız için, youtube daki Türkçe anlatım videolarını incelemeniz çok daha faydalı olur.

@ensarinho kısa cevablamış olsa da ben detaylandırayım.
Ventoy programı USB belleğinize minimal olarak boot özelliği olan bir OS kazandırıyor. USB belleğinizin tüm al dizinlerindeki ISO (XP-Windows 7-Windows 10-Windows 11 - linux) dosyalarınızı alfabetik sıralıyor.

Siz listelenen ISO'lardan hangisini seçerseniz onun kurulumu başlıyor.

USB belleiğiniz içerisine ISO haricinde dosyalar taşıyabilir ve kullanabilirsiniz.
Örnek olarak 64 GB'lık USB belleğim içerisinde farklı ISO'lar olduğu gibi, ilk kurulumdan sonra kullanacağım program ve dosyaları da yanımda taşıyorum.

Bu gerçekten ihtiyacım olan özellik bundan sonraki format ta Ventoy'a şans vermeyi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı