Format kaç TL'ye atılmalı?

Her ne kadar zaman bi hayli geçmiş olsa da..
Kardeşim, fiyat gayet normal. Bilgisayar mağaza ya da dükkanlarında bu iş daha yüksek fiyatlara yapılır.
Dükkan konusuna gelince, format atmakla işi çeviremezsin ama işin ucundan tutunca gerisi gelir, zamanla öğrenirsin, kabiliyetine bağlı. Örneğin bir ekran, klavye, kasa değişimi yapabilirsen, hepsi bir arada yürür gider. Menteşe onarımı, program ve oyun kurma vs derken alır gidersin.

Yorumlar şahane ara sıra ben de atıyorum format kıramadığım insanların bilgisayarlarına (genelde 50 - 100 liraya format attırılmış bilgisayarlar oluyor.) Bu formatı 10 dakika da atan da var, benim gibi 3 - 6 saat arasında atan da var. Formatladığım bir bilgisayarın bir daha karşıma çıkmasını istemediğim için olabildiğince özen gösteriyorum. Tüm güncellemeler, stabil sürücüler, uygun programlar ve gerekli işletim sistemi performans optimizasyonlarını yaptıktan sonra sistemi temizler öyle veririm. Ücret olarak da 2024 yılında ortalama 250 - 350 arası alıyordum. 2025 için bu fiyat 500 TL. Aranızda bu fiyatı çok diyenler olacak mutlaka, evet çok ama ben verdiğim emeğin karşılığını almazsam yapmıyorum. Bu arada 5 dk da bazen çay içerken yaptığım formatlar da var ama ücretsiz.

Format atmaya da para almayın, zaten işçilik adı altında millete parça fiyatı kadar para çekiyorsunuz. Çoğu format üstadı bilgisayara flashı takip kenarda işine bakıyor zaten. OEM disk üzerinden kurup ayar çekiyorsunuz sanır okuyan da. Format attıktan sonra yanında ürün anahtarı verseniz ona da lafım yok. Ya korsan ya da CMD üzerinden KMS ile aktive diyorsunuz bilgisayarları da üstelik.

Bu bilgisayarcı camiasi için bir eleştiridir. Tek şahıs hedef alınmamıştır.

100TL format parasi olabilir bence Max. Yanina bir de 10-20TL'ye satilan workstation keyi verebilerler. 150ye falan baglarlar o zamanda.

Şu yorumu yazanın yaşı kesin 10.
34 yaşındayım ve burayı kullanmaya başladığımdan beri asla şu şekil Twitter daymış gibi yorum yapmadım... Daha önce de dedim, siz 50-100 liradan daha fazlasını vermek istiyorsanız o sizin tercihiniz ben vermem. Daha imla kurallarından bir habersin milletin yaşına laf söylüyorsun. Bunlara cevap verince de suçlu oluyoruz, modlar geliyor ceza kesiyor... Bak aşağıda düzelt tuşu koymuşlar bari ona bas.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…