Format nasıl atılmalıdır?

Kurin

Hectopat
Selamlar bilgisayara format atmak istiyorum Windows'un kendinden de yapılabiliyor. Ama bende Windows kurmak için flash da var hangisi daha sağlıklıdır, aralarında bir fark var mıdır?

Ek soru: Sürücüleri kendi yüklenir mi?

Flash ile atarsan sıfır, her şey silinerek kurulur. Sürücü kurman gerekir. Diğer türlü tek farkı daha yavaş ama sürücü kurman gerekmeden, pratik.

UEFI kurulum yapmanız önemli buyrun rehber:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

USB Bellek hazırlama rehberi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu şekilde yapmanız en sağlıklısı olacaktır. Ben kendim şahsi olarak format atarken tüm diski öncelike CMD üzerinden komutlar ile sıfırlarım. Bunun sebebi de bazen format sırasında disk formatladığın veya silip böldügün zaman hata çıkmasıdır. Windows USB'si hazırladığında orada şimdi yükle demedin önce sol altta bilgisayar onarımı kısmından komut satırına girerek şu komutları kullanarak öncelikle disklerimin içindeki her şeyi silerim:

1- Diskpart.
2- List disk (sistemdeki diskleri listeler ve numaralarını görmeni sağlar dısk 0 dısk 1 vb olarak.)
3- Select disk X (X yerine diskleri listelediğin zamanki içerisindeki bilgileri silecek diskin numarasını yazmalısın, dikkat! USB bilgisayara takılı ise oda orada listelenecektir ondan dolayı dikkatli bir şekilde kendidiskini seç)
4- Clean (bu komut ile diskin içindeki her şeyi silmiş olacaksın)

Daha sonra video da ki gibi kurulum yapabilirsin. Offline kurulum yapmanı öneririm.
Formattan sonra bileşenlerinin drivlarını tek tek güncellemen önerimdir fakat bunu yapamazsan en basit ve düzgün çalışan dirver booster isimli programı kullanabilirsin. Bu programı lisansız bir şekilde kullanma. İnternette bedavaya lisanslarını paylaşan kişiler bulunmaktadır.

Bu şekilde yapmanız en sağlıklısı olacaktır. Ben kendim şahsi olarak format atarken tüm diski öncelike CMD üzerinden komutlar ile sıfırlarım. Bunun sebebi de bazen format sırasında disk formatladığın veya silip böldügün zaman hata çıkmasıdır. Windows USB'si hazırladığında orada şimdi yükle demedin önce sol altta bilgisayar onarımı kısmından komut satırına girerek şu komutları kullanarak öncelikle disklerimin içindeki her şeyi silerim:

1- Diskpart.
2- List disk (sistemdeki diskleri listeler ve numaralarını görmeni sağlar dısk 0 dısk 1 vb olarak.)
3- Select disk X (X yerine diskleri listelediğin zamanki içerisindeki bilgileri silecek diskin numarasını yazmalısın, dikkat! USB bilgisayara takılı ise oda orada listelenecektir ondan dolayı dikkatli bir şekilde kendidiskini seç)
4- Clean (bu komut ile diskin içindeki her şeyi silmiş olacaksın)

Daha sonra video da ki gibi kurulum yapabilirsin. Offline kurulum yapmanı öneririm.
Formattan sonra bileşenlerinin drivlarını tek tek güncellemen önerimdir fakat bunu yapamazsan en basit ve düzgün çalışan dirver booster isimli programı kullanabilirsin. Bu programı lisansız bir şekilde kullanma. İnternette bedavaya lisanslarını paylaşan kişiler bulunmaktadır.
diski sıfırlayınca windowsu da siler mi

disk sıfırlayınca pc kapanıcak mı onu bilemiyorum usb yi ne zaman takıcam mesela
temiz kurulum yapmak istiyorum
Temiz kurulum yapmak istemiyor musunuz?
Temiz kurulum yapmak için diskteki her şeyi silmeniz gerekiyor, windows ve tüm dosyalar dahil.
Temiz kurulum yapmak en iyisi olacakıtr.

Disk sıfırlayınca her şey silinir.
format atarken diski biçimlendir yapsam olur mu

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı