Format Öncesi Yedekleme

• Konuyu başlatan Feick
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.217

Feick

Kilopat
Daha fazla  
HDD yavaşlığından sıkıldığım için bir SSD siparişi verdim. SSD gelince temiz bir kurulum yapacağım, o kadar oyunu tekrar indirmek istemiyorum. Bilgisayarımda duran videolar fotoğraflar da gitsin istemiyorum, nasıl yedekleyebilirim?

HDD'de bölüm oluşturup yedekleri oraya yükleyin. Windows kurulumunda yedek bölümü dışındaki bölümleri silin.

SSD'ye temiz kurulum yaparken HDD'yi sıfırlamak zorunda değilsiniz. SSD'ye kurulum yaptıktan sonra isterseniz verilerinizi alıp HDD'yi sıfırlayabilirisiniz.

Şu konudaki @bytesbix adlı arkadaşın önerdiği yolu deniyorum şuan.

Format atmadan önce sistemin kurulu olan bölümündek verilerinizi kesinlikle yedekleyin.Ssd'ye sistemi kurduktan sonra izin sorunu oluşuyor.

SSD kaç GB? HDD deki kurtarılması gereken verileriniz kaç GB?
Yedek almanızı gerekmeyebilir. SSD gelince Windows'u SSD ye kurun. SSD deki Windows açılınca HDD deki dosyalarınızı SSD ye alın. HDD yi formatlayıp dilediğiniz gibi kullanın.
Aslında partition wizard ile mevcut Windows'u SSD ye kopyalasanız hem zaman kaybını önlemiş olursunuz hem de HDD ve SSD hız farkını daha rahat gözlemlemiş olursunuz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı