Format sırasında D diskindeki dosyalar nasıl korunur?

Selam, bilgisayarıma format atmam gerek. Şu an stajyerim olduğum bir yazılım şirketi bulunuyor. Lakin bilgisayarın yavaşlığından dolayı işlerimi yapamıyorum. Format atmaya karar verdim. İnternetten bir video izledim ISO dosyasını indiriyoruz ve format atıyoruz ama bizim D diskinde çok çok önemli videolar ve fotoğraflar var. Yaklaşık 10-11 yıllık rahmetli dedemden tutun, bizim çocukluğumuza kadar her şey var ve ailem onların silinmesini istemiyor. Ben de böyle büyük bir riske giremiyorum. Ne kadar bilgisayardan anlasam da YouTube'deki arkadaş açtığınız an bilgisayar formatlanır dedi ama onun ayarları var mı? Linux kurarken ayarlıyorduk.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Jang Geum'un Danji Yemeği Arkadaşın da önerdiği üzre, kendinize manevi depo olarak kullanmalık 1,2 TB'lık USB 3.0 taşınabilir HDD almanız çok mantıklı olur. Bilgisayar dosyalarının her zaman silinme olasılığı daha yüksektir, formattan kurtarırsınız ama bir virüs gelir hoop uçar gider vallahi.

Sorunun çözümü olarak format sırasında @Triplxt. arkadaşın dediği gibi, sadece c ile işini hallet, D ye dokunmazsan dosyalarına birşeycik olmaz.

Yerinizde olsam hem bir HDD alıp onun içine hem bulut depolamaya (Google Fotoğraflar) hem de yüksek kapasiteli ve sağlam bir USB belleğe aktarırdım ve o D diskini de biçimlendiririm daha iyi performans verebilir içinde virüs barındırıyorsa.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı