Format sırasında SSD sorunu

BOSSTAN

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
3d Animatör
Merhaba arkadaşlar. Yaşlaşık 7 boyunca windows 8.1 pro kullandım ve lisans sürem doldu. Windows 7 ile arasında bir fark göremedim. Animasyon tasarımcısıyım. Sistem özelliklerim gayet iyi. Sorunumdan bahsedeyim biraz. Windows 7 format sırasında SSD yi görmüyor. Şuanda windows 8 kurulu olduğu için bilgisayarı direkt olarak açtığımda windows 8 sorunsuz olarak açılıyor. Bios ayarlarında sorun yok yani, AHCI modu açık. Söyle bişey dikkatimi çekti ben kurulumu usb den yapıyorum. Daha önce de Windows 8 i usb ile kurmuştum. Elimde daha önceden indirip dvd ye yazdırdığım bir windows 7 dvdim var, onunla kurulum yapmak istediğimde SSD yi görüyor. Ama onunla kurulum yapmak istemiyorum(32 bit, güncel değil vs.) Bende windows 7 nin mayıs 2014 güncel versiyonlarını indirip usb yazdırdım ve kurulum sırasında SSD yi görmedi. 2 tane farklı kalıp ile denedim ikisinde de aynı. Acaba sorun usb den kurulum yapmam mı? Anlamadım ki

Sistemim;
  • Asus P9X79 PRO
  • İntel i74930K
  • PNY Quadro K2000
  • Gskill Trident-X 2x8 2400 Mhz Cl9 Ram (x2)
  • Samsung 840 EVO 250 Gb SSD
  • COOLER MASTER Hyper 212 EVO
  • Corsair Carbide 400R
  • Corsair CX750 Power Suppy
  • Asus Green DVD Writer 24x

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u "Rufus" programı ile usb'e yazdırın, daha sonra usb'den boot ederek sorunsuz şekilde kurulum yapabilirsiniz.

Windows 7 USB/DVD Tool kullanıyorum ben, onunla alakası olduğunu sanmıyorum.

UEFI ile alakası olduğunu düşündüğüm için size onu söyledim aksi takdirde bios ayarlarını kurcalamanız gerekecek. Rufus'un uefi desteği var ve sizin bahsettiğiniz sık karşılaşılan bir problem.

Muhtemelen üzerinde oynanmış Windows 7 kullandığın için oluyor.
Google da "windows 7 download iso" şeklinde arama yapıp çıkan 4. sonuçtan Windows 7'yi indir ve usb ye yazıp format at.
Eğer Windows 7 lisansın indirdiğin sürümden farklıysa burada yazanları uygulayarak istediğin sürümü kurabilirsin.
Not: Ben usb yerine dvd kullanmanı öneririm.

Dil seçeneği konusunda sorun olursa vistalizator kullanabilirsin.

Arkadaşlar bütün sata modlarını denedim, windows u rufus ile yazdırdım ayrıca uefi yi aşağıdaki görüntüdeki şekilde kapattım. Normalde "Other OS" yerine "Uefi Windows" yazıyordu. Eğer bu şekilde kapatılıyorsa bu da işe yaramadı. Yardımcı olur musunuz?

Usb'den kurulum yapmanızla alakası yok. Sorun 'SATA-AHCI' sürücüsüyle ilgili. İndirdiğiniz kalıplardaki 'SATA-AHCI' sürücüsü anakartınızla bağdaşmıyordur. Anakartınıza uygun Windows 7 64 bit 'SATA-AHCI MOD' driver'ini bulun ve flash disk'e atın, fakat setup olarak değil .inf uzantılı olanı atıcaksınız. İndireceğiniz setup'un içinde olur yada direkt olarak klasör olarak indirirsiniz içinde x64.inf uzantılı bir dosya olur bunu flash disk'e veya harici bir disk'e atıp yine Windows'un normal kurulumuna geçin. Disklerin görünmesi gereken ekrana geldiğinizde 'Gözat' tan indirdiğiniz .inf uzantısını seçip tamam'a basın yükleyince sayfa otomatik yenilenip disk'ler görünecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…