Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bilgisayara format attım. 931.5 GB alan vardı 31.5, 700 ve 200 olarak 3 parçaya ayırdım. 31.5 GB olana Windows kurdum. E diskini biçimlendirdim ve 199 GB olduğunu öğrendim. Geri kalan 701 GB nerede?
Saat 16.30'dan beri format ile uğraşıyorum (gerekli dosyaları kurtarmak gibi) şimdi de bu hatayı alınca sinirlendim yattım yarın bakacağım disk yönetimine.
Disk yönetimine girdiğinizde 701GB'lık alanı "ayrılmamış" olarak göreceksiniz, yapmanız gereken bu alan üzerine sağ tıklayıp "yeni basit birim" seçmek ve birime bir sürücü harfi atamak. Biçimlendirme tamamlandığında bu birim erişilebilir olacak.
Disk yönetiminde "bölümlenmemiş alan" olarak siyah bir kutucuk olmalı ona sağ tıklayarak yeni bölüm oluşturabilirsin. Bu arada Windows için 31 GB alan yetmeyebilir en azından 50 GB yapmanı öneririm.