Format sonrası bilgisayar kasmaya başladı

Subay08

Decapat
RAM
G.SKILL RIPJAWS DDR4 8GB 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
MLD M300 500GB m.2 ssd
Ekran kartı
GTX 1660s 6GB
Anakart
Gigabyte H470M-K
İşlemci
i5-10400F
Merhaba. 2-3 hafta once bilgisayarıma format atmıştım. Windows 11 kullanırken çok kasmaya başlamıştı o yüzden windowns 10'a geçtim. Yine çok kasıyor yavaş çalışıyor.
2-3 hafta öncesine kadar böyle bir durum yoktu.

Merhaba. 2-3 hafta once bilgisayarıma format atmıştım. Windows 11 kullanırken çok kasmaya başlamıştı o yüzden windowns 10'a geçtim. Yine çok kasıyor yavaş çalışıyor.

Sıcaklık sorunu olabilir. Virüs sorunu olabilir. SSD yavaş yavaş ömrünü dolduruyor olabilir.

Formatı virüs için mi atmıştın?
Temiz bir USB ile miydi?
Windows'un kendi sürücülerinden sonra anakart ve ekran kartı sürücülerini kurmuş muydun?

Evet temiz USB kullandım formatı da virüs için atmamıştım ama virüs vardı büyük ihtimal. Bir sürü lisansız oyun yüklemiştim :d

Hocam virüs USB'ye geçmiştir. Önce şu 3 yazılımı yazdığım sırayla taratın ve Denetim Masası'ndan silin.
Ardından çıkan dosyaları silin ve temiz bir USB hazırlayın. BitDefender kalsın diğerlerini silin. BitDefender USB'deki virüsler hemen takar takmaz siler böylece sistem tekrar enfekte olmaz.

Hocam cristal disk mark indirerek boşta SSD hızına bakın.

Sağlık durumuna baktım %83'tü

Hocam virüs USB'ye geçmiştir. Önce şu 3 yazılımı yazdığım sırayla taratın ve Denetim Masası'ndan silin.
Ardından çıkan dosyaları silin ve temiz bir USB hazırlayın. BitDefender kalsın diğerlerini silin. BitDefender USB'deki virüsler hemen takar takmaz siler böylece sistem tekrar enfekte olmaz.

Temiz bir USB ile tekrardan format atayım mı?

Sağlık durumuna baktım %83'tü

Temiz bir USB ile tekrardan format atayım mı?

Dediğim gibi 3 av ile taratın. Ardından çıkan virüsleri silip BitDefender harici yazılımları Denetim Masası'ndan silin. Sonra USB'yi takın. BitDefender hemen virüsleri silecektir. Ardından biçimlendirip Rufus veya medya aracı ile Windows 10 yazdırın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı