Format sonrası bilgisayar yavaşladı

bugra2848

Picopat
Daha fazla  
RAM
16 gb
SSD veya HDD modeli
Mld m2 ssd 500 gb 500 gbde harddisk
Ekran kartı
Nvıdıa 3060 12 gb
Anakart
B450m H
İşlemci
Ryzen 5 5500
Merhaba yaklasık 2 hafta once trojan yedim. Hesaplarımın calınması dısında herhangi bir bir sorun yoktu, ardindan arkadaşımın tavsiyesi üzerine bilgisayarcıdan Windows 11 Pro attırdım, sorunlar o zaman ortaya cikti. Masaüstünde sağ tık bastığımda 3 4 saniye sonra geliyor ya da herhangi bir bir uygulama 10 20 saniye sonra ya da daha fazla olabiliyor. Gözümün önünde attığı icin parca çalmis olma ihtimali yok. Ardından kendim yeni bir Windows 10 kurdum problem yoktu baslarda fakat bugün PC'yi açtığımda gec açıldı ve uygulamalar açılırken epey bir zorlanıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: SSD durumu %85

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD üzerinde disk hataları veya bozulmalar olabilir. Diskteki hataları kontrol etmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Başlat menüsüne "CMD" yazarak komut istemcisini açın, ardından sağ tıklayıp "yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
  • Komut istemcisine şu komutu yazın ve Enter'a basın.
    Chkdsk C: /f /r

Belki trojan hala devam edebiliyor olabilir ben formattan önce yedim Edge 10Dk'ya açılıyordu.

Kaspersky ile güvenli modda tarayın. Free yeterli olacaktır sadece tam tarama yapın.(2 kez)

Eğer ssd dışında harddisk te takılıysa virüs harrdiskte de olabilir o yüzden yavaşlıyor olabilir. Format sonrası yavaşlama olmazdı yoksa benim fikrim..

Eğer SSD dışında hard disk te takılıysa virüs harrdiskte de olabilir o yüzden yavaşlıyor olabilir. Format sonrası yavaşlama olmazdı yoksa benim fikrim.

Virüs ya işletim sistemine ya da diske bulaşır benim diskime bulaşmıştı büyük ihtimalle Windows'u yükleyemiyordum.
Nasıl sildim:
1.CMD yönetici olarak çalıştır.
2.dıskpart
3.lıst disk.
4.select disk 0(hangi diskde sorun varsa)
5.clean
6.leave
7.çık
Böylece virüsü sildiniz.

SSD üzerinde disk hataları veya bozulmalar olabilir. Diskteki hataları kontrol etmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Başlat menüsüne "CMD" yazarak komut istemcisini açın, ardından sağ tıklayıp "yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
  • Komut istemcisine şu komutu yazın ve Enter'a basın.
    Chkdsk C: /f /r

Belki trojan hala devam edebiliyor olabilir ben formattan önce yedim Edge 10Dk'ya açılıyordu.

Kaspersky ile güvenli modda tarayın. Free yeterli olacaktır sadece tam tarama yapın.(2 kez)
hocam tarama yaptım fakat birşey bulamadı ve sorun hala aynı

Eğer SSD dışında hard disk te takılıysa virüs harrdiskte de olabilir o yüzden yavaşlıyor olabilir. Format sonrası yavaşlama olmazdı yoksa benim fikrim.

Şöyle diyeyim yaklaşık 4 5 kere format attım bütün disklerime yani kalmış olma olasılığı yok garip şekilde trojan varken gayet iyi hızlı çalışıyordu açılışı kısa sürüyordu şu an bayağı uzun sürede açılıp kendine geliyor anlamış değilim.

hocam tarama yaptım fakat birşey bulamadı ve sorun hala aynı

Şöyle diyeyim yaklaşık 4 5 kere format attım bütün disklerime yani kalmış olma olasılığı yok garip şekilde trojan varken gayet iyi hızlı çalışıyordu açılışı kısa sürüyordu şu an bayağı uzun sürede açılıp kendine geliyor anlamış değilim.
o zaman SSD de sorun var demektir. başka secenek kalmıyor formatta atıldıysa

Hocam benim de masaüstüne sağ tık yaptığımda menülerin gelmesi 2-3 saniye olduğu oluyor onun dışında bilmiyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı