Format sonrası düşük ekran yenileme sorunu

zBatuhan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarımı yeni formatladım. Windows 10 Pro. İşletim sistemini SSD'ye kurdum. Ekran kartının sürücüsünü ilk önce GeForce Experience'dan ardından manuel olarak NVIDIA'nın sitesinden indirdim ve bilgisayarı en az 3 4 kere yeniden başlattım. Ancak bilgisayarın ekran yenileme hızı 24 Hz'de sabit kaldı. Monitörüm ise 144 Hz. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstünde Sağ Tuş > Görüntü Ayarları > Aşağı tarafta bulunan Gelişmiş görüntü ayarları'na tıkladığınızda Ekran 1 için görüntü bağdaştırıcı özellikleri yazar. Oraya tıkladığınızda Monitör sekmesinden Ekran yenileme sıklığına bir bakın değiştirip değiştiremediğinizi kontrol edin.

Windows Update ile bütün güncelleştirmelerin bitmesini bekle. Değişen bir şey olmazsa buraya yaz.
Windows Update tamamen güncelsiniz diyor.
Masaüstünde Sağ Tuş > Görüntü Ayarları > Aşağı tarafta bulunan Gelişmiş görüntü ayarları'na tıkladığınızda Ekran 1 için görüntü bağdaştırıcı özellikleri yazar. Oraya tıkladığınızda Monitör sekmesinden Ekran yenileme sıklığına bir bakın değiştirip değiştiremediğinizi kontrol edin.
Evet zaten sorunu da buradan anlıyorum. 23 ve 24 hz var sadece.

Dediğiniz üzere yeni bir çözünürlük sekmesi 1920X1080 144Hz yaptım ancak fare hala kasıla kasıla hareket ediyordu. Tekrar format atma eğilimine girdim. Format atarken güncel ISO'yu Rufus'la GBT fat 32 kurup BIOS'ta UEFI legacy yi sadece UEFI olarak düzenleyip atmıştım yine aynı yöntemleri uygulayacağım farklı yapmamı önerdiğiniz bir durum var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı