Format sonrası FPS değerlerinde düşüş ve Twitch'de anlık donma

Gastly

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Eski sistemim Windows 7 Ultimate'di. 3-4 senenin ardından sisteme tekrardan Windows 7 Ultimate kurdum. Ekran kartını NVIDIA'nın kendi sitesinden güncelledim. Diğer Windows güncellemelerini de yüklememe rağmen Twitch gibi platformlarda anlık kasma ve donma olayları söz konusu oluyor. Yine aynı şekilde League of Legends, teamfight tactics gibi oyunlarda format öncesi FPS 90-110 arasındayken şu an 60'larda görünmekte. Bu FPS ve Twitch'de anlık kasma olayını nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Windows format sonrası bilgisayarda çerezler biriktirir. Çerezleri silmeyi deneyin. Çerezleri nasıl silineceğini bilmiyor iseniz yardımcı olabilirim. Bir de sürücülerinizi güncelleyin.

Söylerseniz iyi olabilir hocam. En azından bir şeyleri doğru yapmış olurum.

Tabii ki. Öncelikle arama yerine gelip "çalıştır" yazın ve açın. Oraya "temp" yazın ve tıklayın. Açılan sekmedeki tüm klasörleri CTRL a yapıp silin. Merak etmeyin, onlar sadece Windows'un çerezleri, önemli dosyalara zaten dokundurtmuyor. Sonra gene çalıştıra girin. Sonra "%temp%" yazın. Oradakileride aynı şekilde silin. Sonra gene çalıştıra girin oraya "prefetch" yazın. Oradakileride silin. Sonra gene çalıştıra girip "recent" yapın ve oradakileride silin. İşlem tamamdır hocam. Onlar Windows'un atıkları. Önemli olanlaraysa Windows dokundurtmuyor zaten.

Tabii ki. Öncelikle arama yerine gelip "çalıştır" yazın ve açın. Oraya "temp" yazın ve tıklayın. Açılan sekmedeki tüm klasörleri CTRL a yapıp silin. Merak etmeyin, onlar sadece Windows'un çerezleri, önemli dosyalara zaten dokundurtmuyor. Sonra gene çalıştıra girin. Sonra "%temp%" yazın. Oradakileride aynı şekilde silin. Sonra gene çalıştıra girin oraya "prefetch" yazın. Oradakileride silin. Sonra gene çalıştıra girip "recent" yapın ve oradakileride silin. İşlem tamamdır hocam. Onlar Windows'un atıkları. Önemli olanlaraysa Windows dokundurtmuyor zaten.
Hocam öncelikle teşekkür ederim. Lol'de ki Fps durumu düzeldi şuan 120-140lara kadar çıktı. Fakat twitchde durum yine aynı gibi. Yine de detaylı bir izleme olayında eğer ki sorun varsa burada sorunumu dile getiririm.
Yüksek performansa almayı ve şarjda kullanmayı deneyebilirsiniz.
Onu da yaptım hocam. Bataryanın çalışmıyor olması bunu tetikler mi bilemiyorum ama neredeyse 2-3 senedir batarya bu durumda. Teşekkür ederim tavsiyeniz için de.

Hocam öncelikle teşekkür ederim. LoL'de ki FPS durumu düzeldi şu an 120-140'lara kadar çıktı. Fakat Twitch'de durum yine aynı gibi. Yine de detaylı bir izleme olayında eğer ki sorun varsa burada sorunumu dile getiririm.

Hocam internetinizi kontrol edebilir misiniz belki sorun internetinizdedir. Değil ise DNS adresi kullanmanızı öneririm.

Hocam internetinizi kontrol edebilir misiniz belki sorun internetinizdedir. Değil ise DNS adresi kullanmanızı öneririm.
Hocam Twitch'de durum aynı maalesef. Netspeed'den yaptığım testte de durum şu şekilde;

Dosya Ekleri

• Netspeed.png
    Netspeed.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 33

Technopat Haberler

Geri
Yukarı