Çözüldü Format sonrası HDD Windows'ta gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

icenworld

Femtopat
Format atmadan önce sağlıklı çalışan HDD format atarken disk seçiminde gözükmedi ve umursamadım, devam ettim. Nasılsa güncelleyince gözükür dedim. Ardından formatı C diskine, M.2 SSD'ye attım ve hiçbir şekilde HDD Windows'da gözükmedi.

Ek bilgi: BIOS'da gözüküyor.
Bağlantı problemi yok çünkü zarar görme ihtimali yok yakın zamanda.
Disk yönetiminde, forumlarda gözüken her seyi denedim.
Diskin içinde manevi değerli dosyalarım var, 200GB kadar. Umarım çöp olmamıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O zaman çözüm maalesef yeniden MBR olarak format atmak. Rufus ile USB yazdırırken GPT değil MBR - CSM seçeneğini seçmelisiniz. Sonrasında karşısında UEFI yazmayan başlangıç seçeneği ile kurulum yapmalısınız. O zaman yüksek ihtimal, HDD bozuk falan değilse gözükmesi gerek. HDD'yi söküp başka bir MBR cihaza taksanız da olur ancak PC nizde yine göremezsiniz.
O zaman çözüm maalesef yeniden MBR olarak format atmak. Rufus ile USB yazdırırken GPT değil MBR - CSM seçeneğini seçmelisiniz. Sonrasında karşısında UEFI yazmayan başlangıç seçeneği ile kurulum yapmalısınız. O zaman yüksek ihtimal, HDD bozuk falan değilse gözükmesi gerek. HDD'yi söküp başka bir MBR cihaza taksanız da olur ancak PC nizde yine göremezsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı