Format sonrası internetin aşırı yavaşlaması

Bushel2

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, dün bilgisayarıma format attım ve internetim aşırı yavaşladı. İnternetim VDSL üzerinden Türk Telekom altyapısı ile TurkNet tarafından veriliyor. TurkNet ile görüştüğümde, onların hız testi uygulaması üzerinden test yaptığımda ve onlar kontrol sağladığında modeme 50 MB geldiğini söylüyorlar. Keza bende o testi yapınca, aynı sonuçları alıyorum. Ama speedttest üzerinden ve anlık indirme denemelerim üzerinden çok düşük rakamlar alıyorum. 1 MB indirme hızı gibi ve indirme denemelerimin çoğu sabit 30 KB arası geziyor. Driver güncellemelerini vs yaptım, ama özellikle Aygıt Yöneticisi üzerinden en güncel sürüm dediği driverlar, driver uygulamaları ile deneyince daha üst modelleri olduğunu da gördüm. Yaptığım halde olmadı, sizce sorun ne olabilir? İki kere daha format attım ama yok.

Dosya Ekleri

• 10.jpg
    10.jpg
    284,1 KB · Görüntüleme: 42
  • 13.jpg
    13.jpg
    261,3 KB · Görüntüleme: 31
  • 14.jpg
    14.jpg
    121,9 KB · Görüntüleme: 33
Merhaba arkadaşlar, dün bilgisayarıma format attım ve internetim aşırı yavaşladı. İnternetim VDSL üzerinden Türk Telekom altyapısı ile TurkNet tarafından veriliyor. TurkNet ile görüştüğümde, onların hız testi uygulaması üzerinden test yaptığımda ve onlar kontrol sağladığında modeme 50 MB geldiğini söylüyorlar. Keza bende o testi yapınca, aynı sonuçları alıyorum. Ama speedttest üzerinden ve anlık indirme denemelerim üzerinden çok düşük rakamlar alıyorum. 1 MB indirme hızı gibi ve indirme denemelerimin çoğu sabit 30 KB arası geziyor. Driver güncellemelerini vs yaptım, ama özellikle Aygıt Yöneticisi üzerinden en güncel sürüm dediği driverlar, driver uygulamaları ile deneyince daha üst modelleri olduğunu da gördüm. Yaptığım halde olmadı, sizce sorun ne olabilir? İki kere daha format attım ama yok.

Telefonda normal mı hız?

Şöyle, evdeki laptop üzerinden denediğimde, aynı sonuçları alıyorum. 30 KB indirme yapıyor. Modemden gelen LAN kablosunu, laptopa taktığımda da aynı sonucu aldım.

O zaman altyapıda sıkıntı var hocam format ile bir alakası yok. Evindeki kabloları kontrol et sorun yoksa servis kaydı bırak dışarıdaki kablolarına baksınlar.

O zaman altyapıda sıkıntı var hocam format ile bir alakası yok. Evindeki kabloları kontrol et sorun yoksa servis kaydı bırak dışarıdaki kablolarına baksınlar.
Şöyle, bugün bir türk telekom ekibi geldi, site altyapısının 100 mb'yi desteklemediğini, bu yüzden 50 mb'ye sabitlenince düzeleceğini söylediler. Telefondan teyit amaçlı teknik bir sıkıntı var mı diye sorduğumda, hayır yok dediler. Turknet ile bunu denedik ama bir şey olmadı. Eve gelen kabloyu ise daha bir ay kadar önce değiştirmiştim.

Şöyle, bugün bir Türk Telekom ekibi geldi, site altyapısının 100 MB'yi desteklemediğini, bu yüzden 50 MB'ye sabitlenince düzeleceğini söylediler. Telefondan teyit amaçlı teknik bir sıkıntı var mı diye sorduğumda, hayır yok dediler. TurkNet ile bunu denedik ama bir şey olmadı. Eve gelen kabloyu ise daha bir ay kadar önce değiştirmiştim.

Doğrudur ama sorun altyapısal görünüyor hocam. Bilgisayarlık bir durum yok çünkü çok düşük hız alıyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı