Format sonrası neler yapılmalı?

ghost_00

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayardan pek anlayan biri değilim. Geçen yaz attığım formattan sonra driverları yükledim. Gerekli programları kurdum ama bir şeyler yanlış hissiyatı vardı içimde. Bazen laptop aşırı yük altında olmadığı halde ses yapıyor öncesinden akıcı oynadığım oyunlarda FPS 30'un altında olmadığı halde takılmalar yaşıyorum. Tam anlamıyla düzgün bir format ve sonrası için neler yapılmalıdır? Teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim:

Ekran görüntüsü 2022-10-22 123222.png

Bilgisayardan pek anlayan biri değilim. Geçen yaz attığım formattan sonra driverları yükledim. Gerekli programları kurdum ama bir şeyler yanlış hissiyatı vardı içimde. Bazen laptop aşırı yük altında olmadığı halde ses yapıyor öncesinden akıcı oynadığım oyunlarda FPS 30'un altında olmadığı halde takılmalar yaşıyorum. Tam anlamıyla düzgün bir format ve sonrası için neler yapılmalıdır? Teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim:

Eki Görüntüle 1550442
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bios güncellemesini yaptın mı? Ayrıca laptopunun markası ne ise destek sayfasına girip önerdiği driverları tekrar kurmayı deneyebilirsin.

Bunları da indirebilirsiniz.

BIOS güncellemesini yaptın mı? Ayrıca laptopunun markası ne ise destek sayfasına girip önerdiği driverları tekrar kurmayı deneyebilirsin.

Hayır. Hiç yapmadım.

Bunları da indirebilirsiniz.

Buradan indirip kurmuştum. Ekran kartı drıverlarını da elle kurdum diğerlerini Windows Update'e bırakmıştım. Ama oyunlarda takılma var geçmiyor. Nadir de olsa normal internette gezinirken ekran kararıyor bazen gelmediği de oluyor sanırım temiz bir format atmam gerek tekrardan.

Hayır. Hiç yapmadım.

Burdan indirip kurmuştum. Ekran kartı drıverlarını da elle kurdum diğerlerini Windows Uptade'e bırakmıştım. Ama oyunlarda takılma var geçmiyor. Nadir de olsa normal internette gezinirken ekran kararıp gelmiyor bazen gelmediği de oluyor sanırım temiz bir format atmam gerek tekrardan.
Chipset sürücüsünü kurmuş muydunuz? Ekran kartı sürücüsü için DDU kullandınız mı?

Bilmiyorum nereden anlayabilirim? Dediğim gibi Windows Update'le yaptım bıraktım. DDU diye bir program kullanmadım.
DDU, ekran kartı ile ilgili problemlerde sürücüyü tamemen kaldırır ve temiz bir ekran kartı sürücüsü kurmanıza yarar. Chipset için de işlemcinizin sitesinden indirmeniz gerekiyor. Burada AMD işlemci için kurulmuş mesela:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DDU için:

Technopat'ın bu konu için çektiği videoları izleyin, forumda yardımcı konular da bulabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı