Merhaba,
Geçen yıl bu dönem aldığım bilgisayarı bir iki gün önce formatladım. Format sonrası PC'yi kapatmak istediğimde PFN_LIST_CORRUPT hatası aldım. Bunun sebebi ne olabilir? Bir keresinde de bu hatayı ekran kartının yazılımı olan Aorus Engine'i açmak istediğimde aldım.
Sistem özellikleri:
CPU: AMD Ryzen 7 5800X.
Anakart: MSI MEG X570 ace AMD X570.
RAM: G.Skill F4-3200C16D-16gvkb Ripjaws V DDR4-3200MHz C16 16 GB (2x8GB)
GPU: Aorus GeForce RTX 2080 Super.
Formattan sonra sürücüleri nasıl kurdunuz? Driver Booster tarzı bir uygulama mı kullandınız? Ortalık epey dağılmış. Bir sisteme birçok gereksiz ama kernel mode çalışan OEM sürücüsü kurunca işler karışıyor. MSI yazılımı var, Gigabyte, Logitech, Steelseries, AMD...
Formattan sonra sürücüleri nasıl kurdunuz? Driver Booster tarzı bir uygulama mı kullandınız? Ortalık epey dağılmış. Bir sisteme birçok gereksiz ama kernel mode çalışan OEM sürücüsü kurunca işler karışıyor. MSI yazılımı var, Gigabyte, Logitech, Steelseries, AMD...
Yazılımları her ürünün kendi sitesinden indirdim. Format öncesi de bu yazılımlar kuruluydu ve hiç sıkıntı yaşamadım. Bu yazılımların hepsini de aktif olarak kullanıyorum. Ekran kartı, kulaklık vs. için. Silmeden başka çözüm yok mudur?
Sıkıntı yaşayana kadar güzel. Genelde OEM üreticileri bu sürücüleri öbürleriyle beraber kullanılması için tasarlamıyorlar, gri alanlar kalıyor. Ekipman sürücüleri genelde sorun yaratmıyor ancak MSI'ın Control Center gibi yazılımları felaket. Aorus Engine yerine MSI Afterburner kullanmanızı öneririm. Çok daha iyi bir mühendisliğe sahip. Ryzen Master'ı kullanmıyorsanız kaldırın.
Sıkıntı yaşayana kadar güzel. Genelde OEM üreticileri bu sürücüleri öbürleriyle beraber kullanılması için tasarlamıyorlar, gri alanlar kalıyor. Ekipman sürücüleri genelde sorun yaratmıyor ancak MSI'ın Control Center gibi yazılımları felaket. Aorus Engine yerine MSI Afterburner kullanmanızı öneririm. Çok daha iyi bir mühendisliğe sahip. Ryzen Master'ı kullanmıyorsanız kaldırın.