Format sonrası Steam'e oyun tanıtmak

• Konuyu başlatan mizzy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 2.287
İşletim sistemi
Windows 10
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem MSI RX 6800 Gaming Z Trio 16GB | Ryzen 5 7600 | 32 GB 6000MHz DDR5 Ram | Monitör Dell S2721DGFA 27" 2K 165hz IPS | Klavye Theory TH80 Pro | Mouse Razer Viper V3 Pro
Arkadaşlar merhaba. Bugün C'ye format attım ama oyunlarım D'de duruyor tam boyutlu olarak, Steam'e bir türlü tanıtamıyorum oyunları. Ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam oyunu indir e basın. Ve sonra oyunun şu anki konumunu seçin. Küçük bir takılabilir. Sonra algılayacaktır. Benim işime yaramıştı.
İkisi de common da zaten.

Arkadaşın söylediği yöntemi hiç denemedim. Ama oyunun kütüphanede gözükmesi için apppmanifest dosyasına ihtiyacın var. Şu an yüklü olan oyunların appmanifest dosyasını Steam DB üzerinden öğren. Arkadaşın ya da forum üzerinden yüklü olan varsa bunları isteyin. Daha sonra appmanifest dosyasını ''steamapps'' içine atarsan oyun gözükecektir.

Appmanifest sayısını öğrenmek için SteamDB sitesinde ''Steam ID'' kısmında yazıyor.

Screenshot_11.png

Appmanifest dosyalarının konumu:
Disk:\Program Files (x86)\Steam\steamapps

Screenshot_10.png

Screenshot_12.png

Bu dosyayı başka yere taşıdım, Steam kapatıp tekrar açtım. Aşağıda gördüğün gibi oyun yüklü gözükmüyor. Yani oyunları yedekleyeceksen bu ''appmanifest'' dosyalarını da yedeklemeyi unutmayın. Şimdilik yüklü olan oyunları söyleyin. Ben de olanların appmanifest dosyalarını atarım. Ayrıca İnternet üzerinde oyunların appmanifest dosyalarını arayabilirsin.

Screenshot_13.png

Son düzenleme:
Arkadaşın söylediği yöntemi hiç denemedim. Ama oyunun kütüphanede gözükmesi için apppmanifest dosyasına ihtiyacın var. Şu an yüklü olan oyunların appmanifest dosyasını Steam DB üzerinden öğren. Arkadaşın ya da forum üzerinden yüklü olan varsa bunları isteyin. Daha sonra appmanifest dosyasını ''steamapps'' içine atarsan oyun gözükecektir.

Appmanifest sayısını öğrenmek için SteamDB sitesinde ''Steam ID'' kısmında yazıyor.

Eki Görüntüle 927783

Appmanifest dosyalarının konumu:

Eki Görüntüle 927784

Eki Görüntüle 927785

Bu dosyayı başka yere taşıdım, Steam kapatıp tekrar açtım. Aşağıda gördüğün gibi oyun yüklü gözükmüyor. Yani oyunları yedekleyeceksen bu ''appmanifest'' dosyalarını da yedeklemeyi unutmayın. Şimdilik yüklü olan oyunları söyleyin. Ben de olanların appmanifest dosyalarını atarım. Ayrıca İnternet üzerinde oyunların appmanifest dosyalarını arayabilirsin.

Eki Görüntüle 927789
Uğraşın için teşekkür ederim. Yüklü oyunlar: CS:GO, eFootball PES 2021, The Witcher 3. Bunları bulsanız yeter.

Bu arada eFotball PES 2021 hatalı olabilir. Eğer çalışmazsa o oyunu yüklemeye başlat ve durdur. Manifest dosyası oluşturacaktır. Oradan manifest dosyasını al ve sonra yüklemeyi iptal et. Etmeden önce ama oyun dosyalarını farklı bir yere al.
Dosyaları attıktan sonra Steam kapatıp, tekrar açman gerekiyor.
Dosyaları yukarıdaki konuma atacaksın. ZIP çıkardıktan sonra atman gerekiyor.

Screenshot_15.png

7-ZIP

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı