Format Sonrası Sürücü Yüklememek İçin Hangi Windows?

Mert Tşkrn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarımın hafızası azaldığı için format atma kararı aldım, fakat formattan sonra Driverlar'la fazla uğraşmak istemiyorum özellikle ağ kart gibi. Formattan sonra yüklemesi sıkıntı olan driverları yüklemek istemiyorum. Buna yatkın en iyi Windovs hangisi? (Oyunu çok oynarım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli güncellendiğinden ve en son çıkan Windows sürümü olduğu için Windows 10 buna en uygun işletim sistemi. Şahsen benim hiçbir sürücü yüklememe gerek kalmıyor. Sadece bazı yüklediği sürücüler birkaç versiyon eski oluyor (Nvidia ekran kartı sürücüsü gibi), onları el ile sonradan güncelliyorum. Ama tabii ki garantisi yok. Bulamadığı sürücüler illa ki olabilir.

Daha eski Windows sürümü == daha az destek.

Tarihi eser bir sistem kullanmadığınız sürece Windows 10, Windows Update ile sürücüleri indirip kurar. Yalnız LTSB ve LTSC sürümleri hakkında bir bilgim yok.

Tavsiyem, Home kullanmanız fakat dediğim gibi, tüm sürümler Windows Update ile sürücüleri indirip kurar.
...ya da en son çare DriverPack Solutions gibi programlarla yüklemek.

Bu tür yazılımların eksik veya yanlış sürücü kurma potansiyeli vardır. Forumca tavsiye edilmez.

Format eski usül... Acronis backupla herşeyi kurup ayarladıktan sonra komple yedek al, birşey olduğu zaman ordan yükle 5 dk sürer .

DRP'yi Windows 10 için kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmem, hatta hiçbir işletim sisteminde kullanmayın bir bilgisayarcı tavsiyesi olarak. Onun yerine Windows Update'den otomatik olarak yükleyin. Ekran kartının sürücüsünü eskisini yükleyebiliyor ama sıkıntı olmuyor benim için. Diğer Windows sürümleri içinse Slim Drivers Driver Update'yi kullanmanızı tavsiye ederim. İnternetten kendi buluyor, next next işlemini siz yapıyorsunuz. En azından ne yüklemeye çalıştığını kendiniz görüyor, kendiniz ilerletiyorsunuz. İlla DRP kullanacağım diyorsanız da DRP 15 veya 14.7'yi tavsiye ederim.

Tarihi eser bir sistem kullanmadığınız sürece Windows 10, Windows Update ile sürücüleri indirip kurar. Yalnız LTSB ve LTSC sürümleri hakkında bir bilgim yok.

Tavsiyem, Home kullanmanız fakat dediğim gibi, tüm sürümler Windows Update ile sürücüleri indirip kurar.

Bu tür yazılımların eksik veya yanlış sürücü kurma potansiyeli vardır. Forumca tavsiye edilmez.
En son çare olarak belirtmiştim.

Olabilir, ama en son çare demek sistemimizi bu tür yazılımlara emanet etmek değildir. Donanım kimlikleri internette aratılarak en uygun sürücü bulunabilir. Yanlış veya eski sürücü kurmaktan çok daha iyidir.
Yanlış veya eski sürücü kurmamakta hemfikiriz de benim kullandığım sistemde ekran kartı driverını sitesinden yüklediğimde CS:GO oyununda 70-80fps sabit alıyordum. Eski kafayla Driver pack solutions yükledim driverini oradan kurdum şuan almam gereken 170-250 aralığında fps'mi alıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı