Format sonrasında dahi oyunlarda kasma

İşletim sistemi
Windows 10

Arends14

Kilopat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR Vengeanche LPX 16 GB (2x8) 3000 MHz CL 16
SSD veya HDD modeli
TOSHIBA OCZ 480 GB TR 200
Ekran kartı
MSI RX 580 8GB Armor OC
Anakart
MSI B450M Pro M2
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600
Nedenini anlamadığım bir şekilde bilgisayarımda acayip bir yavaşlama, oyunlarda kasma hatta sadece internet tarayıcısı açıkken bile meydana gelen kasmalardan ötürü bilgisayara format attım. Ardından antivirüs programı, güncel driverlar gibi gerekli şeyleri yükledikten sonra da oyunlardaki kasma hala düzelmemiş. Bilgisayar hızlanmış ancak oyunlardaki kasmayı bir türlü gideremedim. Sebebi ne olabilir? Oyunlardan kastım çok yüksek gereksinim isteyen oyunlar da değil. En basitinden Valorant'ta ortalama FPS'im 40-50 civarında ve ekstra ekstra bir takılma var.

Son düzenleme:
Hocam masaüstünde iken sıcaklıkları görüntülemek için resimde anlattıklarımı uygulayın. Ardıdan sağ altta saatinizin solunda sıcaklığınız görünecektir.

Eki Görüntüle 1658355

Eki Görüntüle 1658357
Yardımınız için teşekkür ederim. Burada da aynı şekil. En düşük 75-80 arasında ama birkaç sekme açınca rahat 90 95'e çıkıyor. Yarın termal macun değişimine götüreyim umarım sorun çözülür.

Yardımınız için teşekkür ederim. Burada da aynı şekil. En düşük 75-80 arasında ama birkaç sekme açınca rahat 90 95'e çıkıyor. Yarın termal macun değişimine götüreyim umarım sorun çözülür.

Hocam boşta da o sıcaklıklar problem sıcaklıklar. Sorun çözülmeden uzun süre boyunca kullanmanız iyi olmayacaktır. Umarım sorununuz çözülür.

Yardımınız için teşekkür ederim.

Rica ederim hocam.

Hocam mahalle bilgisayarcısını pek önermem bildiğiniz bilindik firmaların servisleri semtinizde varsa arayıp sorun yapar mısınız? Diye.

Vatan Bilgisayar yapıyor diye biliyorum orada yaptırın bence.

Vatan Bilgisayar'da bana en az 1 saatlik mesafedeydi. Oturduğum yerde güvenilir diye duyduğum bir yere götürdüm. Termal macun değişimini yaptırdım teslim aldım bilgisayarı şu an ama götürdüğümde kasadan gelen herhangi bir ses yoktu aradım öndeki 1 fanın çalışmadığını ve sesin ondan geldiğini söylüyorlar ama zaten 2-3 yıldır o fan çalışmıyor ve gram ses gelmiyordu. Bunu söylediğimde bize getirdiğinizde ses çıkarmak üzereydi o zamana falan geçtiler. Bağırmasını da geçtim bi süre sonra bağırması geçince garip sesler geliyor bir şey patlıyormuş gibi. Aynı ağzına patlamış şeker atmış gibi. Üstüne normal CPU sıcaklığı nedir bilmiyorum ama masaüstünde bir şey açık değilken 45-50 civarı bir sekme açınca 60 civarı ve Valorant'a girdiğimde yine 75-80 civarında oynuyor ama arada yine 90 sıcaklık görüyorum üstüne çıkmasa da. Valorant açıkken 75-90 arasında çok oynak CPU sıcaklığı. (Kasma sorunu yok) Ve ben telefonla arayıp sorduğumda termal macun değişimine 200 denmişti benden 100 TL alındı. Şu an en ufak bir şeyden nem kapıyormuş gibiyim ama ne yapmalıyım bilmiyorum. Yapabileceğim bir şey var mı?

Vatan Bilgisayar'da bana en az 1 saatlik mesafedeydi. Oturduğum yerde güvenilir diye duyduğum bir yere götürdüm. Termal macun değişimini yaptırdım teslim aldım bilgisayarı şu an ama götürdüğümde kasadan gelen herhangi bir ses yoktu aradım öndeki 1 fanın çalışmadığını ve sesin ondan geldiğini söylüyorlar ama zaten 2-3 yıldır o fan çalışmıyor ve gram ses gelmiyordu. Bunu söylediğimde bize getirdiğinizde ses çıkarmak üzereydi o zamana falan geçtiler. Bağırmasını da geçtim bir süre sonra bağırması geçince garip sesler geliyor bir şey patlıyormuş gibi. Aynı ağzına patlamış şeker atmış gibi. Üstüne normal CPU sıcaklığı nedir bilmiyorum ama masaüstünde bir şey açık değilken 45-50 civarı bir sekme açınca 60 civarı ve Valorant'a girdiğimde yine 75-80 civarında oynuyor ama arada yine 90 sıcaklık görüyorum üstüne çıkmasa da. Valorant açıkken 75-90 arasında çok oynak CPU sıcaklığı. (kasma sorunu yok) ve ben telefonla arayıp sorduğumda termal macun değişimine 200 denmişti benden 100 TL alındı. Şu an en ufak bir şeyden nem kapıyormuş gibiyim ama ne yapmalıyım bilmiyorum. Yapabileceğim bir şey var mı?

Hocam öncelikle düzgün bir bilgisayarcı gitmemişsiniz gibi güzelce bakının yetkili dürüst olan bir bilgisayarcı bulun sorununuzu açıkça söyleyin örneğin şu fan çalışmıyor yenisiyle değiştirin veya tamir edin aldıktan sonra o fan kontrol edin 75 80 çok yüksek değil stock fan kullanıyorsanız normal işlemciniz ve ekran kartınız nedir?

Hocam öncelikle düzgün bir bilgisayarcı gitmemişsiniz gibi güzelce bakının yetkili dürüst olan bir bilgisayarcı bulun sorununuzu açıkça söyleyin örneğin şu fan çalışmıyor yenisiyle değiştirin veya tamir edin aldıktan sonra o fan kontrol edin 75 80 çok yüksek değil stock fan kullanıyorsanız normal işlemciniz ve ekran kartınız nedir?

Götürebileceğim gerçekten en iyisi bilgisayarcıya götürdüm. Hatta biraz daha pahalı olduğuyla alakalı bir diyalog bile dönmüştü arkadaşla aramızda.

Screenshot_3.png

Kullandığım işlemci AMD Ryzen 5 1600 ve ekran kartı da MSI RX 580.
Eğer çok yüksek değilse kullanmaya devam edeceğim. Tam bir bilgim olmadığı için daha düşük bekliyordum. Oyundaki kasma sorunu vs gitmiş. Şu an seslerde azaldı ama yeniden başlat yapınca yani büyük ihtimalle bilgisayarı açtıktan sonra 5-10 dakika sürüyor ses.

Götürebileceğim gerçekten en iyisi bilgisayarcıya götürdüm. Hatta biraz daha pahalı olduğuyla alakalı bir diyalog bile dönmüştü arkadaşla aramızda.

Eki Görüntüle 1659318

Kullandığım işlemci AMD Ryzen 5 1600 ve ekran kartı da MSI RX 580.
Eğer çok yüksek değilse kullanmaya devam edeceğim. Tam bir bilgim olmadığı için daha düşük bekliyordum. Oyundaki kasma sorunu vs gitmiş. Şu an seslerde azaldı ama yeniden başlat yapınca yani büyük ihtimalle bilgisayarı açtıktan sonra 5-10 dakika sürüyor ses.

Adınıza gerçekten üzüldüm hocam size tavsiyem sıcaklık değerleri çok yüksek değil stock fan kullanıyorsanız değiştirin hocam en kötü Snowman M200 soğutucu alın 180 TL civarında testleri var stock fan ile 10 derece fark eder bu arada ses nereden geliyor nasıl bir ses mesela fan ise fana kablo vs çarpıyor mu tam yerine oturmuş mu tırnakları düzgün takılmış mı?

Adınıza gerçekten üzüldüm hocam size tavsiyem sıcaklık değerleri çok yüksek değil stock fan kullanıyorsanız değiştirin hocam en kötü Snowman M200 soğutucu alın 180 TL civarında testleri var stock fan ile 10 derece fark eder bu arada ses nereden geliyor nasıl bir ses mesela fan ise fana kablo vs çarpıyor mu tam yerine oturmuş mu tırnakları düzgün takılmış mı?

Önde görmüş olduğunuz RGB'li 3 fandan biri yaklaşık 3 seneden beri çalışmıyor. Yıllardır 2 fan çalışıyor orada en alttaki fan çalışmıyor. Aradığımda sesin oradaki fanın çalışmamasından kaynaklandığı söyleniyor. Biz açtığımızda ses vardı dediler ama ben götürdüğümde ses yoktu bundan eminim. Bunu dediğimde ise ses çıkarmak üzereydi o zaman bize denk geldi deniyor ama nasıl denk geliş akıl sır erdiremedim. Stok fan konusunda ise bir etki edecekse fiyatından bağımsız söylediğiniz fan da olabilir daha fazla etki edecekse bütçeyi biraz daha arttırıp daha iyi bir fan alabilirim. Çıkarttığı ses ise bilgisayar başladığında bildiğiniz motor çalıştırıyormuş gibi bayağı yüksek bir ses çıkıyor. En son 4-5 yıl önce bilgisayarımı değiştirmeden 15-20 yıllık bilgisayarımdan böyle bir ses geliyordu. Şu an bilgisayarın içini açıp kontrol ediyorum gözle görülebilir bir şey var mı diye ama ekran kartının altındaki 2 fanda çalışmıyor. Götürdüğümde çalışıyor muydu çalışmıyor muydu hatırlamıyorum. Çalışıyor diye suç atmak istemiyorum zaten ne yapmış olabilirler o da var ama bu fanlarında çalışmaması bana ileride bir sıkıntı çıkarır mı yeni fark ettim? Nasıl böyle bir şey olabilir aklım ermiyor. Sıkıntısız gelip takmam lazımdı anlamadım.

Screenshot_4.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı