Çözüldü Format USB'si hazırlarken MBR GPT Farkı nedir?

• Konuyu başlatan Akik
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 10.669
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Akik

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Kendi işinin patronu
Forumda her kafadan bir ses çıktığı için güncel laptopuma format USB'si hazırlarken MBR seçmiştim. Fakat GPT en güncel olanmış. Arada ne farklılıklar var? Performansı etkiler mi, oyunların açılış hızını v. S etkiler M, i sistem daha mı yavaş çalışır? Yoksa üşenmeden yeniden mi format USB'si hazırlayayım?

Çözüm
Aciz değilsen niye yardım istiyorsun canım? Sistemin güncelse -ki 10 yıllık değilse günceldir- UEFI kurulum yapabilirsiniz. GUID Partition Table, CSM olmadan yalnızca UEFI destekler, yani Legacy(eski) seçeneğini kaldırır.

SSD yeni ise bir bölümlendirme tablosu (GPT) ile formatlayarak, UEFI kurulum yapabilirsiniz.
Bildiğim ve hatırladığım kadarıyla MBR sadece CSM yani eski nesil bios destekli kurulumlarda GPT ise UEFI destekli kurulumlarda kullanılan bir bölümleme tipi. Donanımınız UEFI destekliyorsa tekrardan format usb'si hazırlayıp format atmanızda performans ve pc açılış kapanış hızlarında bir tık daha iyi etki gösterebilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İkisi de disk bölümleme sistemidir GPT daha gelişmiş olanıdır Daha güncel bios sistemi olan UEFI ile birlikte çalışır.

Hocam çok yardımcı oldun ben aciz olduğum için açıp bakamadım. (!)
İkisi de disk bölümleme sistemidir GPT daha gelişmiş olanıdır Daha güncel bios sistemi olan UEFI ile birlikte çalışır.

Elimde 2 laptop var, biri HP Pavilion, diğeri yan işler için Asus x552cl029 H. Şu an ikisine de SSD aldım format atacağım. Şu an bunların UEFI mi olup olmadığını nasıl anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aciz değilsen niye yardım istiyorsun canım? Sistemin güncelse -ki 10 yıllık değilse günceldir- UEFI kurulum yapabilirsiniz. GUID Partition Table, CSM olmadan yalnızca UEFI destekler, yani Legacy(eski) seçeneğini kaldırır.

SSD yeni ise bir bölümlendirme tablosu (GPT) ile formatlayarak, UEFI kurulum yapabilirsiniz.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı