Format USB'sinin BIOS'da gözükmemesi

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows'un kendi sitesinden Windows 7 ISO dosyasını indirdim. Rufus ile USB'e yazdım, ama BIOS'da gözükmedi. Aklıma gelen her türlü şeyi denedim ama olmadı. Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer cihazınızın UEFI deteği yok ve sizde Windows'u UEFI şekilde oluşturduysanız cihazınız görmeyecektir. UEFI desteği olup olmadığını öğrenin. Daha sonra eğer yoksa Rüfus üzerinden UEFI yerine MBR, BIOS ve CSM seçeneklerini seçerek yazdırın.

Birşey daha ekleyelim; eğer anakartınızın UEFI desteği var ve açık değilse de bu sorun olabilir. AHCI Mode'u açarak sorunu giderebilirsiniz ve UEFI şekilde kullanabilirsiniz. Veyahut UEFI olmasına gerek yok derseniz yukarıda dediğim gibi MBRyi seçin ve Rüfus ile tekrar yazdırın görecektir.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    1,6 KB · Görüntüleme: 48
Onun yerine böyle CD şeklinde bir şey geldi BIOS'dan UEFI kapatım şimdi de böyle diyor.
Windows 7 installer ı seçip ISO'yu gösterdiyseniz sorun yok ama çıkıyordu sanki unuttum belki de Win 7'de çıkmıyordur. İnşaallah Boot etmiştir.
.

Dosya Ekleri

• 20201117_143244.jpg
    20201117_143244.jpg
    6,9 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    3,1 KB · Görüntüleme: 47
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı