Format USB'sinin çalışıp çalışmadığını nasıl anlaşılır?

Flarry_r

Decapat
Selam dostlar. Bilgisayarıma format atmaya karar verdim. Fakat formatın halihazırda kurulu olduğu USB'min sağlam olup olmadığını bilmiyorum. Zamanında o USB ile şu anki bilgisayarıma format attım fakat geçen ay arkadaşın evinde de atalım dedik onun dandik bilgisayarında hata verdi ve SSD'si gitti. Bildiğiniz o SSD'yi değiştirmek zorunda kaldı. Şimdi ben de haliyle korkuyorum acaba sorun USB'de mi yoksa onun bilgisayarında mı diye kendi bilgisayarıma format atmaya korkuyorum. Yok mudur bunu anlamanın bir yolu?

Selam dostlar. Bilgisayarıma format atmaya karar verdim. Fakat formatın halihazırda kurulu olduğu USB'min sağlam olup olmadığını bilmiyorum. Zamanında o USB ile şu anki bilgisayarıma format attım fakat geçen ay arkadaşın evinde de atalım dedik onun dandik bilgisayarında hata verdi ve SSD'si gitti. Bildiğiniz o SSD'yi değiştirmek zorunda kaldı. Şimdi ben de haliyle korkuyorum acaba sorun USB'de mi yoksa onun bilgisayarında mı diye kendi bilgisayarıma format atmaya korkuyorum. Yok mudur bunu anlamanın bir yolu?
USB'ni formatla, tara, Rufus ile yeniden kur, başka seçeneğin yok SSD uçurmayı nasıl başardığınızı anlamasam da. Hata verirse o USB yaş. Başka USB ile hallet.

USB'ni formatla, tara, Rufus ile yeniden kur, başka seçeneğin yok SSD uçurmayı nasıl başardığınızı anlamasam da.

Ya arkadaşın bilgisyarı tost makinesinden kötüydü sonrasında işte yolda kaldı :D

USB'ni formatla, tara, Rufus ile yeniden kur, başka seçeneğin yok SSD uçurmayı nasıl başardığınızı anlamasam da. Hata verirse o USB yaş. Başka USB ile hallet.

Nasıl USB'yi formatlayacağım ki?

Ya arkadaşın bilgisyarı tost makinesinden kötüydü sonrasında işte yolda kaldı :D

Normal aç bilgisayarını ve işletim sistemini, Windows ise windows, sağ tık, format/biçimlendir.

Gerisi için sağ üstteki merceğe tıklayıp arayabilirsin Rufus ile Win 10-11-12-13-15-136 kurma için.

Elde kurulu bir bilgisayar yoksa o zaman yarın tanıdık veya internet cafede aynı şeyleri yap geç.

hocam burada 2 tane gözüküyor. asılnda ikisi aynı... hangisini biçimlendireyim?

1719615942125.png

1719616383168.png

Biçimlendir > Aygıt varsayılanlarını geri yükle > Başlat

Sonradan da bu video yardımıyla atabilirsin format. Rufus ile yazdırırken Hızlı Biçimlendir'i kapatıyorum ben tam bir temizlensin diye.

Eki Görüntüle 2236039

Biçimlendir > aygıt varsayılanlarını geri yükle > başlat.

Sonradan da bu video yardımıyla atabilirsin format. Rufus ile yazdırırken hızlı biçimlendir'i kapatıyorum ben tam bir temizlensin diye.

Tamamdır halletim herkese çok teşekkür ediyorum. Kurulum aşamasında herhangi bir sorun ortaya çıkar ise yeniden yazarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı