Format ve sıfırlama arasındaki fark nedir?

Arends14

Kilopat
Daha fazla  
Format ile bilgisayar sıfırlama arasındaki fark nedir ve eğer format daha sağlıklı ise nasıl atıldığını hala bilmediğimden dolayı basit olarak anlatılmış bir YouTube videosu alıntılama imkanınız var mı?

Sıfırlamadan sonra veriler tekrar geri getirilebilir. Fakat USB ile temiz format sonrası bu mümkün değildir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Birinde yeni sistem kuruyorsun birinde ise aynı sistemi fabrika ayarlarına çekiyorsun.

Format ile diski biçimlendiriyorsunuz içindeki bütün var olan dosyalar(gizli ve sistem dosyaları dahil)siliniyor. Sıfırlamada ise sistem ve gizli dosyalar kalıyor kişileştirdiğiniz ayarlar ve kişisel dosyalarınızı siliniyor. O yüzden en iyisi format atmak temiz bir şekilde kurulum istiyorsanız.

Sıfırlama bana göre hiç sağlıklı değil. Bazen Windows'u bile kuramadığı oluyor ya da çok uzun sürüyor. USB ile format atmanız çok daha iyi ve temiz olacaktır.

Sıfırlama bana göre hiç sağlıklı değil. Bazen Windows'u bile kuramadığı oluyor ya da çok uzun sürüyor. USB ile format atmanız çok daha iyi ve temiz olacaktır.
Format attım HDD olmasına rağmen her şey hızlı oldu ama sıfırlama yapınca 3 4 saat zor bitiyor. Format çok çok daha zaman tasarruflu ve sağlıklı.

AMD driverlarına gelen güncellemeden sonra oyunlardaki FPS'im inanılmaz derecede düştü. Sonrasında eski sürümü tekrar yüklememe rağmen eski FPS'imi yakalayamıyorum. En basitinden League of Legends'ta ortalama 40 FPS ile oynuyorum. Normalde çok rahat biçimde 144 FPS ile sabit şekilde oynayabiliyordum. Sıfırlama bunun için yeterli olur mu? Hiç format atmadığım için kendim atmaktan biraz çekiniyorum. En kötü format attırmaya götürebilirim ama emin olamadım. Ya da sizce denemeli miyim sonuçta bu tarz durumlarda kendim atmazsam da öğrenemeyeceğim gibi.

Elinizde 8 GB USB varsa bu işlem çok kolay boşuna para vermemiş olursunuz.

İnan format atmaktan bende korkuyordum ama technopatın videosunu 1 kere izledim direkt kendi formatımı attım dedim ben enayiymişim başkasına formalatıp para veriyormuşum. Kendin at öğrenki tecrüben olsun. Çok kolay. Hem format atınca temiz kurulum yaparsın. Driver vb. Driverpack kullan bence bütün yeni çalışan driverleri kursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…