Format ve sıfırlama arasındaki fark nedir?

SulhCn

Hectopat
Selamlar, bilgisayarıma virüs girdi sanırım. Bende bilgisayarımı formatlayacaktım ama nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bir baktım, Windows'un kendi sıfırlama yöntemi varmış. Çok basit gözüküyor. Bu sıfırlama virüsleri temizler mi ve format ile arasındaki farklar nedir? Şimdiden teşekkürler.

Çok anlatamayabilirim önce kusura bakmayın.
Sıfırlama belli başlı şeyleri siler, bazı şeyleri saklar ama format cihazda ne var ne yok siler boşaltır diski.

Format işlemi, veri depolama aygıtlarındaki verilerin silinmesi ve sistem dosyalarının yeniden oluşturulmasıdır. Sıfırlama ise, bir cihazın fabrika ayarlarına geri döndürülmesi ve tüm bilgilerin silinmesidir.

Selamlar, bilgisayarıma virüs girdi sanırım. Bende bilgisayarımı formatlayacaktım ama nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bir baktım, Windows'un kendi sıfırlama yöntemi varmış. Çok basit gözüküyor. Bu sıfırlama virüsleri temizler mi ve format ile arasındaki farklar nedir? Şimdiden teşekkürler.
Sıfırlarsan virüsler silinmeyebilir. Garanti olması için format öneririm.

"Anladım, peki 'Bulut indirme' seçeneğini seçsek bile, format gibi olmaz mı? Birkaç video izlemiştim de öyle diyorlardı. Bilgim olmadığı için soruyorum, kusura bakmayın.

Selam, bilgisayarıma virüs girdi sanırım. Bende bilgisayarımı formatlayacaktım ama nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bir baktım, Windows'un kendi sıfırlama yöntemi varmış. Çok basit gözüküyor. Bu sıfırlama virüsleri temizler mi ve format ile arasındaki farklar nedir? Şimdiden teşekkürler.

Format atmak Windows'un yüklü olduğu diske temiz kurulum yapmak demektir.
Formatla beraber disk seçimi yapılacağından direk virüsler içeren diskteki verilerde komple silicenecektir.
En güvenli seçenek Rufus yazılımıyla beraber Windows 10 ISO'su nu UEFI olarak oluşturmak,
Daha sonrasında Usb bellek yardımıyla temiz kurulum yani format atmaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı