Formata rağmen windows.old dosyası duruyor

Denizz513

Centipat
Daha fazla  
Format attım 2 3 ay gibi bir sure oldu. Bugün bilgisayarımı açtığımda 50 GB büyüklügünde windows.old duruyordu ancak bilgisayarı formatlarken her şeyi sildim. Neden böyle oldu anlamadım.

Format attım 2 3 ay gibi bir sure oldu. Bugün bilgisayarımı açtığımda 50 GB büyüklügünde windows.old duruyordu ancak bilgisayarı formatlarken her şeyi sildim. Neden böyle oldu anlamadım.

Bende yaşadım bir sıkıntı olmaz ama endişen varsa silebilirsin sistem geri yükleme için duruyor.

Hocam aslında formatlarken her şeyi sildim ama neden böyle oldu ki bir fikriniz var mı?

Hocam Windows 11 PC formatlamıştım eğer silersem tekrardan format atabilir miyim?
Kanka o gayet normal windows ayarlıyor onu. Tekrardan format atabilirsin ama o windows.old dosyasını silersen format atmadan önceki dosyaların gider. Yani eski dosyalara ihtiyacın yoksa sil gitsin.

Hocam aslında formatlarken her şeyi sildim ama neden böyle oldu ki bir fikriniz var mı?

Hocam Windows 11 PC formatlamıştım eğer silersem tekrardan format atabilir miyim?

Formatladın mı bilgisayar içinden sıfırladın mı? Eğer sıfırladıysan Windows kurtarmak için eski Windows dosyalarını windows.old klasöründe topluyor. Disk temizlemeden silebilirsin.

Windows Update geldiğinde büyük versiyon güncellemeleride old dosya oluşturuyor. Bu sebeple olmuş olabilir. Ayrıca format attığınız imajın güncel olmasına dikkat edin. Çok eski bir imajla format atarsanız yine Windows güncellemeleri büyük Update ekleyeceği için yine old oluşur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı