Formatın başlamaması

Burak5757

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Bilgisayarıma format atmak için gerekli adımları uygulayarak flash diske kurulumu Boot ettim. Fakat PC'yi Boot seçim ekranında UEFI: (SanDisk) seçeneğiyle başlatmak istediğimde reset atıp normal Windows başlıyor. Şüpheye düştüğüm için bilgisayarımın UEFI olup olmadığına baktım Aida64 programı UEFI olarak gösteriyor. Sistem bilgisinden baktığımda ise BIOS modu: Eski olarak görünüyor. Ben bu işin içinden çıkamadım. Format da atamadım. Yardımlarınızı rica ediyorum.
aidata.JPG
sistem bilgisi.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin anakart UEFI destekliyor, ama su anda kurulu olan sistem Legacy olarak kurulmus. BIOS ayarlarinda da boot etmek icin Legacy ayari aciktir.

Yapman gerekeni söylüyorum: BIOS ayarlarina girip Boot ayarlarini UEFI'ye getirmen gerekiyor ilk olarak. Bunu yapinca sistemin boot etmez Legacy oldugu icin, bu kademede USB'den baslatabilirsin, cünkü bu sefer BIOS efi dosyalarini tarayip dogru boot master recordu bulacak. Bundan sonra kurulum esnasinda kurulum yapacagin diski secer formatlarsin, kurulum USB'si otomatik olarak GPT sistem düzeni yapar ve UEFI kurulum gerceklesir.

Takildigin bir adim olursa söyle yardimci olalim.

Bu seferde şöyle bir sıkıntı çıktı.
Senin anakart UEFI destekliyor, ama su anda kurulu olan sistem Legacy olarak kurulmus. BIOS ayarlarinda da boot etmek icin Legacy ayari aciktir.

Yapman gerekeni söylüyorum: BIOS ayarlarina girip Boot ayarlarini UEFI'ye getirmen gerekiyor ilk olarak. Bunu yapinca sistemin boot etmez Legacy oldugu icin, bu kademede USB'den baslatabilirsin, cünkü bu sefer BIOS efi dosyalarini tarayip dogru boot master recordu bulacak. Bundan sonra kurulum esnasinda kurulum yapacagin diski secer formatlarsin, kurulum USB'si otomatik olarak GPT sistem düzeni yapar ve UEFI kurulum gerceklesir.

Takildigin bir adim olursa söyle yardimci olalim.
IMG_20190724_165434.jpg

BIOS'ta boot'u UEFI olarak ayarladin mi?
Ayarladiysan, USB'ye ISO'yu GPT/UEFI olarak yazdirdigina emin misin?
Tekrar hazırladım flash diski yükleme ekranına geçebildim. Fakat bu seferde şu uyarıyı yapıyor ve yüklemeye izin vermiyor."Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir." 😭

Tekrar hazırladım flash diski yükleme ekranına geçebildim. Fakat bu seferde şu uyarıyı yapıyor ve yüklemeye izin vermiyor."Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir." [emoji24]

Tamamdir, bu hatayi alman normal. Diski sil deyip, ustune kurulum yapinca otomatik GPT'ye cevirmiyor mu?

Yok çevirmedi. Ayrıca "C" tarafını sildiğim için şimdi bilgisayarda açılmıyor. En son camdan uzatıp bırakacam aşağıya.

Sakin, sakin. Bir kere GPT yaptik mi tamamdir gerisi basit kurulum.

Sirayla gidelim, USB'den boot edince, özel kurulum secince ekranda beliren drive'lari gosterir misin?

Bu şekilde hocam. Size de zahmet kusura bakmayın.Eki Görüntüle 420153
Estragfurullah severek yardim ediyorum.
Simdi size olayi söylüyorum, bir diski MBR düzenden GPT'ye getirebilmek icin bütün bölümlerinin silinmesi ve tümden GPT olarak düzene getirilmesi gerekiyor. Sizin disk 1 TB toplamda, C ve D olarak 2'ye ayrilmis. Saniyorum C'de önemli dosyaniz yok diye direk bicimlendirebilmissiniz, ama D bölümünde dosyalariniz varsa onlari önce yedekleyin, daha sonra burda görünen 4 tane bölümü tek tek secip sil yapin. Bundan sonra sadece 1 bölüm kalacak, o bölümü de secip bicimlendir yaparsaniz USB bu diski otomatik olarak GPT düzenine getirir, bundan sonra da UEFI kurulum gerceklesir.

Su an isletim sisteminiz olmadigi icin D'deki dosyalarinizi nasil alacaginizi soracaksiniz: Live Ubuntu USB olusturup sistemi ondan boot ederek D'deki dosyalarinizi harici bir diske kopyalayabilirsiniz Ubuntu icinde. Bundan sonra yukarida dediklerimi yapmaniz lazim.

Eger D'deki dosyalari coktan yedeklediyseniz ve su an takili olan 1TB diskte önemli bir dosya yoksa hepsini tek tek silip direkt bicimlendirip sonra tekrar C ve D bölümleri olusturup C'ye kurabilirsiniz Windows'u. Isterseniz C ve D olusturmayi atlayip Windows kurulduktan sonra Disk Yönetimi bölümünden de D bölümü olusturabilirsiniz Windows icinde.

Yine takildiginiz yer olursa yardim etmeye hazirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı