Rehber Formatsız Windows 7 sürümü yükseltme

Öncelikle başlat menüsünden "Windows anytime upgrade" uygulamasına giriyoruz. (en yüksek Windows 7 sürümü olan Windows 7 Ultimate hariç tüm Windows 7 sürümlerinde varsayılan olarak mevcut, başka kaynaklardan indirmeyin)
Windows anytime Upgrade'i açtığımızda aşağıdaki gibi bir ekran çıkacak:

Buradan 2. seçenek olan "yükseltme anahtarını girin" (İngilizce: Enter an upgrade key) seçeneğini seçin.
Ardından.

Ekranı çıkacaktır.
Kutucuğa anytime upgrade anahtarını (internette ücretsiz bulabilirsiniz, ben burada paylaşmıyorum) girin.
Next (ileri) tuşuna basın. Ardından bir süre ürün anahtarını onaylayacaktır. Sonra lisans koşulları ekranı çıkacak.

I accept (onaylıyorum) tuşuna basın.
Başka bir ekran daha çıkarsa ona da ileri/yükselt tuşuna basın. Yükseltme işlemi başlayacak ve bir süre sonra bilgisayar yeniden başlatılacaktır. Yükseltme işlemi bittikten sonra.

Ekranı çıkacak. (Ultimate yerine hangi sürüme yükselttiyseniz o yazar) bu yükseltme işleminin başarılı olduğunu gösterir.

Not: Günümüzde mecburi durumlar dışında Windows 7 kullanılmasını önermiyorum. Windows 7'nin desteği kesileli neredeyse 5 yıl oldu.

Elinize sağlık.

Orijinal ISO bulamayan kişiler için biraz olsun iyi bir yöntem lakin bildiğim kadarıyla starter sürümü sadece 32 Bit olduğu için yükseltme yapıldığında Ultimate 32 Bit oluyor ve 64 Bit'e geçmek isteyenler sıkıntı yaşayabilir. Güzel rehber hocam.

Teşekkürler

Zaten bu araç 32 Bit'ten 64 Bit'e geçmek için değil. Sadece Windows 7 sürümlerini (Örnek: Home Premium'dan Ultimate'a ya da Starter'dan Professional'a) yükseltmek için.

Şu anda Windows 7 Ultimate'dan yazıyorum: Bu araçla az önce Windows 7 Starter'ı yükselttim. Yani hala çalışıyor. (2 mesaj birleştirildiğinden dolayı Windows 10'dan yazıyormuşum gibi görünüyor)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…