Formatta silinen disklerden nasıl veri kurtarılır?

ihamzakara

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, format atacaktım, USB falan, biliyorsunuzdur. Neyse, benim PC'de 2 disk var. SSD (240GB) ve HDD (1TB) ancak bilgisayarcım tarafından 1TB olan SSD, e (800GB) ve F (200GB) olarak ikiye ayrıldı. Biçimlendirildi yani. Akabinde ben format esnasında malum sürücü yerinde yer olan diskleri silmeye çalıştım. Sonra ise format gerçekleşti ve açıldıktan sonra bilgisayar kısmına girdiğimde şok yaşadım. 940 GB hard disk vardı ve başka hiçbir şey yoktu. Çok korkuyorum, yardım ederseniz çok sevinirim.

Eğer kaybolan veriler 1 GByi aşıyorsa çok zor. Ama küçük boyutlu foto ve belgeyse kurtarılabilir. Ve arkadağın dediği gibi SSD üzerine birşey yazmayın yada silmeyin. Birşey yazdırırsanız tamamen kaybolur veriler.

Arkada

Nasıl yani hocam vallahi elim ayağım titriyor bir şey olacak diye
Anlatsam uzun sürecek videoyu uygulamanız yeterli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@ihamzakara burada anlattığım adımları uygulayın diskiniz gelecektir.

Dostlar veriler umurumda değil diyorum ki eskiden SSD ve hard diskim ayrı ayrı gözüküyor idi doğru olanda bu idi yani solda C diski olarak 240 GB sağda ise hard diskim vardı ancak formattan sonra tek disk var oda 940 GB bir disk gözüküyor

Buradaki direk diski siliyor. Burada amaç diski değil verileri kurtarmak.

Arkadaş veriler umurumda değil diyor diskin geri gelmesini istiyor. Anlattığım adımları uygularsa gelecektir disk yeniden.

Dostum dalgamı geçiyorsun adam iki kere açıklama yaptı veriler umrumda değil diye.
Çok özür dilerim. Ben yanlış anlamışım. Kusura bakmayın.
Çok özür dilerim. Ben yanlış anlamışım. Kusura bakmayın.

Yanlış anlamamın sebebi Veri kurtarma programlarının önerilmesiydi. İlk mesajlara bakabilirsiniz.

@ihamzakara burada anlattığım adımları uygulayın diskiniz gelecektir.

Hocam gördelde görüyorsunuz tanrıya şükür diskim duruyor muş nasıl aktifleştireceğim sağ tıkladığımda görseldeki şeyler var sadece

Dosya Ekleri

• 20210620_235622.jpg
    104,5 KB · Görüntüleme: 33
Hocam gördelde görüyorsunuz tanrıya şükür diskim duruyor muş nasıl aktifleştireceğim sağ tıkladığımda görseldeki şeyler var sadece.

Altta ayrılmamış kısmına sağ tıklayın yeni basit birime tıklayın ve diskinizi istediğiniz gibi kurun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…