Formatta SSD'yi biçimlendirmek

oktaywastaken

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus A520M-R Anakart
AMD Ryzen 5 5600 İşlemci
Asus GeForce RTX 4060 Ekran Kartı
Kingston Beast Black 64GB (2x32) 3600MHz RAM
Kingston NV3 1TB NVMe + Kingston A400 480GB SATA SSD
SSD veya HDD modeli
Kingston A400 480GB
Anakart
Asus A320M-F
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarıma sıfırdan temiz bir Windows 10 yükleyip SSD'min içindeki her şeyi sileceğim, yani format atacağım. Windows için USB belleğim falan hazır ancak SSD'yi nasıl biçimlendireceğimi bilmiyorum. Bilgisayarımda sadece ( C: ) var. Bilgisayar çalışırken bilgisayarım'dan sağ tık yapıp Biçimlendir yaparsam ne olur? Ya da biçimlendirme kısmı format aşamasında veya BIOS'ta mı olacak? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
USB hazırsa Boot Menü'den USB ile sistemi başlat. Daha sonrasında Windows kurulum aşamasında sana zaten diskleri biçimlendirme seçeneği sunuyor. Dilersen o ekrandan diski biçimlendirebilir daha sonrasında C: D: E: diye bölümlere ayırabilirsin.

Çok teşekkürler hocam.

Şu an format işlemindeyim, sadece birincil diski mi biçimlendirmeliyim yoksa birkaç MB'lık kurtarma gibi bölümleri de biçimlendirmem gerekli mi?

Son düzenleme:
Çok teşekkürler hocam.

Şu an format işlemindeyim, sadece birincil diski mi biçimlendirmeliyim yoksa birkaç MB'lık kurtarma gibi bölümleri de biçimlendirmem gerekli mi?
tamamen sıfırdan bir kurulum yapıyorsanız tüm ekstra partitionlari silin ve sonuç olarak ekranda sadece 1 tane disk görüyor olmalısınız. Kurulumu da o diske yaparsanız Windows gerekli partitionlari tekrar oluşturur
yani her şeyi silin (eğer sıfır bir kurulum yapacaksanız)

Hepsini sildim, 2 tane ayrılmamış alan oluştu hocam. Biri 110 biri 500 MB. Onlar ne olacak? Onları boşverip İleri mi diyeyim?

Tabii ki. Gördüğünüz üzere Ayrılmamış Alan yazan 2 bölümde sil tuşu pasif.

Dosya Ekleri

• 20230219_023849.jpg
    121,2 KB · Görüntüleme: 76
Tabii ki. Gördüğünüz üzere ayrılmamış alan yazan 2 bölümde sil tuşu pasif.

Hocam onları silmek için PC'ye restart atmanız lazım çok alakasız biliyorum ama sabah bende aynı sorunu yaşadım öyle çözüldü onları da sildikten sonra 1 tane kendi hard diskiniz kalacak onu biçimlendirip ileri deyin Windows'u kursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…