Formattan sonra başarısız nvlddmkm.sys hatası

afrodis

Centipat
Daha fazla  
Dostlar selam. Oyunlar ve bilgisayar sorun çıkarmaya başladığı için bu sabah USB'yle temiz kurulum yaptım bilgisayara. Az önce bitti. Fakat bilgisayarı açtığımda bir süre sonra mavi ekranda başarısız nvlddmkm.sys hatası alıyorum. Nasıl düzelteceğim? Kaç gündür bu bilgisayarla uğraşıyorum kafayı yiyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını sök eğer Onboard varsa. Sorunun yazılımsal olmadığını şimdiye anlamış olmadıydın aslında.

Değerli üstadım,

Benzer bir sıkıntı Windows 7 kullanırken başıma gelmişti. Tekrar temiz ISO indirip format attığımda çözülmüştü. ☝🏼

Saygılar. 🙌🏼🌹

Bildiğim kadarıyla nvlddmkm.sys hatası ekran kartından dolayı oluyor. İşletim sistemi ile pek alakalı değil.

Hata devam ediyor. Bundan sonra ne yapmalıyım? Laptop çöp mü oluyor? Ekran kartı değişimi olabiliyor mu laptoplarda? Of.
Laptop Lenovo Ideapad 330. ekran kartı da NVIDIA GeForce MX150'ydi.

1: Grafik kartı sürüsünün en son versiyonunu yükleyin.
2: C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve nvlddmkm.sys dosyasının ismini nvlddmkm.sys.old olarak değiştiriniz.
3: Nvidia klasörüne gidiniz ve nvlddmkm.sy_ dosyasını bulunuz ve masaüstüne kopyalayınız.
4: CMD’yi çalıştınız ve CMD ekranında masaüstü konumuna geliniz.
5: CMD ekranında expand -r nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys bu komutu çalıştırın.
6: Masaüstünde yeni oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın.
7: Bilgisayarı yeniden başlatın.

NOT:CMD ekranında masaüstü konumuna gelmek için “cd C:\Users\’Oturum kullanıcı adı’\Desktop\” yapmanız yeterli.

Bu adımları uygulama şansınız varsa deneyin. Çoğu kullanıcı bu şekilde sorununu çözmüş.
Alıntıdır.

1: Grafik kartı sürüsünün en son versiyonunu yükleyin.
2: C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve nvlddmkm.sys dosyasının ismini nvlddmkm.sys.old olarak değiştiriniz.
3: NVIDIA klasörüne gidiniz ve nvlddmkm. Sy_ dosyasını bulunuz ve masaüstüne kopyalayınız.
4: CMD'yi çalıştınız ve CMD ekranında masaüstü konumuna geliniz.
5: CMD ekranında expand -r nvlddmkm. Sy_ nvlddmkm.sys bu komutu çalıştırın.
6: Masaüstünde yeni oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın.
7: Bilgisayarı yeniden başlatın.

NOT: CMD ekranında masaüstü konumuna gelmek için “cd C:\Users\’Oturum kullanıcı adı’\Desktop\” yapmanız yeterli.

Bu adımları uygulama şansınız varsa deneyin. Çoğu kullanıcı bu şekilde sorununu çözmüş.
Alıntıdır.

Bilgisayarı açtığımda bunları doğru dürüst yapmama izin vermiyor ki bir şeyler yapmak istiyorum 1 2 dakika sonra mavi ekran hatasını veriyor. NVIDIA devreye giriyor diye olabilir mi? Bilgisayar kapalıyken güvenli modda nasıl açabilirim?.

Bilgisayarı açtığımda bunları doğru dürüst yapmama izin vermiyor ki bir şeyler yapmak istiyorum 1 2 dakika sonra mavi ekran hatasını veriyor. NVIDIA devreye giriyor diye olabilir mi? Bilgisayar kapalıyken güvenli modda nasıl açabilirim?.
Bir iki dakika kadar bir süreniz var ise Windows + R - Açılan pencereye " msconfig" yazın yine açılan pencerede ön yükleme kısmına gelin. Alt kısımda ön yükleme seçeneklerini göreceksiniz orada " Güvenli önyükleme" seçeneğini tikleyin ve sistemi yeniden başlatın. Eğer internet baglantısına da ihtiyaç duyarsanız yine aynı menü içerisinde "ağ" seçeneiğini de tikleyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı