Formattan sonra D: Diski hiçbir yerde gözükmüyor

grogo

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Dizüstü bilgisayarıma format attırdım fakat D: Diskimin gözükmediğini fark ettim. 515 GB C: Diski için ayrılmış sadece. İnternetten benzer sorunlara baktığımda disk yönetimine gidip, ayrılmamış alanlar kısmından disk sürücü ismi değiştirilerek çözülmüş. Fakat disk yönetimi'ne baktığımda ayrılmamış alan çıkmıyor bende. "sürücü harfi ve yolu değiştir" seçeneğini de seçemiyorum. Direkt hard diskte mi bir sorun var acaba? Format atan kişiden de şüphelenmeye başladım . Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çıkamadım işin içinden.

Dosya Ekleri

• 1619740695388.png
    12,6 KB · Görüntüleme: 41
  • 1619740746421.png
    62,3 KB · Görüntüleme: 41
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    30,5 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
En başta 2 ayrı HDD mi vardı? Yoksa bir diski C ve D olarak mı ayırdınız?
Eğer tek bir diski ayırdıysanız boyutu ne kadardı?

Sistemimizde tek bir disk varsa format atan kişi diskinizi format ekranında iki parçaya bölmeyip tek bir diske bölmüş olabilir. Böyle bir durumda D diskinin olmaması gayet normal. Sizden rica etsem aygıt yöneticisinde disk ile ilgili kısmın ekran görüntüsünü atabilir misiniz?

Disk'in toplam boyutu ne kadar ?

Bilgisayarın modeli Toshiba Satellite L850-1RN. Özelliklerine baktığımda sabit disk için 640 gb yazılmış. Başka var mı emin değilim.
En başta 2 ayrı HDD mi vardı? Yoksa bir diski C ve D olarak mı ayırdınız?
Eğer tek bir diski ayırdıysanız boyutu ne kadardı?
2 ayrı HDD yoktu sanırım. Bilgisayarın kendi donanımı değiştirilmemişti. Galiba 640 gb olan tek bir HDD olduğunu söylüyor değil mi?

Bunu görmek istediniz sanırım. Peki sistemde tek bir disk varsa eğer, bunu tekrar ikiye bölmem mi yararlı olur? Ya da bölmem bir şey ifade eder mi verileri korumak açısından? Olur da PC'de bir sorun olursa ben yine C:'deki tüm verilerimi koruyabilirim değil mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…